Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Program

"MSU 3" program za djecu, subota, 8. prosinca 2012.

Djeco, povedite roditelje na rođendansku proslavu Muzeja!

11.00-20.00 „Jelka ili bor? Nevažno! Glavno da je tvojih ruku djelo“, radionica u MSU dućanu

U povodu naše rođendanske proslave cijeloga će se dana, od 11 do 20 sati, u MSU dućanu održavati kreativna radionica oblikovanja božićnog drvca. Od raznih materijala, neobičnih i začudnih, uz pomoć

kreativnih edukatorica i vaših vrijednih ručica, oblikovat ćemo drvca, male i velike borove, boriće i jelke svih zamislivih i nezamislivih oblika i ukrasa. Sve ćete to bojati posebnim dizajnerskim bojicama koje je njihova autorica, Maja Mesić, duhovito nazvala „boya“. Boya bojice za crtanje su inovativni crtaći alat, ergonomski su oblikovane i jednostavno vas vabe na crtanje. Ove bojice za crtanje zbog svoje forme omogućuju prirodni i ekspresivni pristup crtanju. One su novi crtaći alat, lako su prilagodljive svakoj ruci a zglobu omogućavaju bezbroj pokreta i položaja što se izravno odražava na kvalitetu i mogućnosti crtanja.

Pridružite nam se i odnesite kući vlastiti bor koji će biti dobar početak i priprema za božićne i novogodišnje blagdane bez potrošačke groznice i pretjeranog blještavila.
Radionica je namijenjena djeci od 5 do 15 godina.

16.00 Predstava za djecu Ogledalce, ogledalce, Narodno sveučilište Dubrava, Dječje kazališta Dubrava, Gorgona

Priča govori o tri sestre, djevojčice koje žive u siromašnim uvjetima. Pune su snova, želja i međusobne podrške. Paralelna priča prati život njihova psa i mačke. Jednoga dana jedno ogledalo unosi opću pomutnju u njihov miran život… Priča otvara pitanje osjećaja identiteta mladog čovjeka.

Kroz predstavu djeca se upoznaju s tradicijskim elementima židovske kulture, a naučit će i pozdrave na hebrejskom jeziku. Predstava je nadahnutamotivima iz židovske tradicije i pričom Isaaca Bashevisa Singera.

Napisala i dramatizirala: Ana Đokić. Izvođač: Svetlana Patafta. Kostim i scenografija: Ana Horvat.
Produkcija: Udruga za poticanje razvoja djece i roditelja PUNA KUĆA

za djecu stariju od 3 godine, trajanje: 30 minuta

17.00 Kreativna likovna radionica za djecu, Školica

Tema radionice je nadahnuta predstavom Ogledalce, ogledalce te stoga nosi naslov: "Ogledala". Sudionici će izrađivati kazališnu scenografiju u tehnici kolaža i drugim kombiniranim tehnikama.

Voditeljice: Marija Lopac, prof. lik. kult., Vesna Rohaček, prof. lik. kult., Ivana Vratarić, prof. lik. kult.

Radionicaje namijenjena djeci od 5 do 6 godina uz pratnju odrasle osobe (roditelja, bake, djeda, staratelja) te od 7. godine nadalje bez pratnje.

11.00-20.00 Rođendaonica, predstavljanje novog koncepta proslave dječjih rođendana u MSU-u, Zeleni salon na 2. katu, prostor Zbirke u pokretu

Već dvije godine svakog vikenda prostorima naše Školice i izložbenim dvoranama čuje se vedra dječja cika – slavljenica/slavljenik i gosti uživaju u nesvakodnevnoj rođendanskoj proslavi. I djeca i roditelji zdušno su prihvatili proslavu rođendana u Muzeju – jer je to kreativan, neobičan i poučan događaj koji ostaje u sjećanju. Sa željom da svima pružimo još više doživljaja i lijepih uspomena, odlučili smo malo redizajnirati dječje rođendane. Novim pristupom, s mnogo brige o detaljima i primjereno dobi djece, osmislili smo koncept u kojem se svake godine slavljenici/slavljeniku i prijateljima predstavlja jedan suvremeni umjetnik. Tako je ove godine velikan hrvatske suvremene umjetnosti, akademik Ivan Kožarić, sa zadovoljstvom pristao "posuditi" svoja djela za rođendanska slavlja. I sam vječno zaigran poput djeteta, dopustio je da se izrade replike njegovih radova koje će biti rođendanski "rekviziti". Stoga će slavljenik ponosno sjediti na "Zlatnom prijestolju“, dok će "igraonicu" obasjavati razigrana "Drva sa žaruljama". Prema Kožarićevim djelima to su izradile studentice Akademije likovnih umjetnosti, Luana Brhanić i Jelena Kašić.

Uz zanimljiv rođendanski program djeca će se družiti uz MSU tortu, slatke šarene kolačiće, darove iznenađenja i sl. u atraktivnom okruženju Zelene sobe Muzeja suvremene umjetnosti.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.