Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

ZIMZELENI FILMSKI KLUB: SNJEGOVI KILIMANDŽARA

Dvorana Gorgona, 18:00

U okviru Zimzelenog filmskog kluba, za umirovljenike i osobe s invaliditetom, svakog se mjeseca održava projekcija filma i posjet izložbi uz stručno vodstvo kustosa MSU-a u 17 sati. Ovoga četvrtka pripremili smo kriminalističku dramu „Snjegovi Kilimandžara“ (Les neiges du Kilimandjaro) redatelja Roberta Guédiguiana. Film je bio premijerno prikazan na Festivalu u Cannesu i dobitnik je Zlatne Arene za najbolji film u Međunarodnom programu 59. Festivala igranog filma u Puli.

Glavni lik filma Michel, unatoč tome što je ostao bez posla, živi sretno s Marie-Claire. Prijatelji im za tridesetu godišnjicu braka poklone novac za putovanje u Tanzaniju do planine Kilimandžaro, no prije puta opljačkani su u vlastitom domu. Vozeći se u autobusu, Michel u rukama dvojice dječaka spazi strip koji je ukraden tijekom pljačke i odluči ih slijediti...

Robert Guédiguian (Marseille, Francuska, 1953), svestrani filmaš – redatelj, scenarist i producent – kao redatelj debitira 1981. filmom 'Prošlog ljeta' (Dernier été). Snimio je filmove 'Marius i Jeannette' (Marius et Jeannette, 1997), 'Tamo gdje je srce' (À la place du coeur, 1998), 'Grad je miran' (La Ville est tranquille, 2000, nagrada FIPRESCI na dodjeli Europske filmske nagrade), 'Marie-Jo i njezine dvije ljubavi' (Marie-Jo et ses deux amours, 2002, konkurencija Canessa) te u konkurenciji festivala u Berlinu (kao i u Puli) prikazani 'Šetač s Marsovih poljana' (Le Promeneur du champ de Mars, 2005) i 'Lady Jane' (2008).

Muzej se zatvara u 18 sati. Stoga planirajte dovoljno vremena za razgledanje izložbe Mladena Stilinovića „Nula iz vladanja“ prije projekcije.
Okupljanje u predvorju Muzeja.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.