Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Festival JA BIH - 5 dana Sarajeva u Zagrebu

Festival se otvara 7.12.2012. zagrebačkom premijerom filma "Body complete" u 20:00 sati, u dvorani Gorgona. Ulaz je besplatan.

Udruga za promicanje kulture i umjetnosti JA BiH osnovana je 2010. u Zagrebu s namjerom da potakne suradnju dvaju gradova - Sarajeva i Zagreba. Do sada su održana tri programa 2010., 2011. i 2012. u Sarajevu, gdje su predstavljeni najbolji hrvatski filmovi uz gostovanja dvaju zagrebačkih bendova i jedne izložbe.

Ovoga puta Udruga Ja BiH po prvi put organizira program i u Zagrebu koji se sastoji od filmskih premijera ('Body complete' i 'Od skloništa do Sarajevskog ratnog teatra'), klasika i starije filmove bosansko - hercegovačke kinematografije, humora uz Magacin Kabare, promocije knjige: Sevdalinka alhemija duše te glazbene nastupe grupa Mavi kan i Teška industrija u specijalnim programima.

Realizaciju jednog ovako složenog programa su omogućili Gradski Ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba, te naši partneri: PRiredba, Kino Metropolis Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb, Velvet i generalni sponzor Kutjevo d.d.

Vođeni uspjehom u organizaciji naših manifestacija u Sarajevu , autorski tim u čijem su sastavu Ismet Efendić (Predsjednik udruge), Ivica Propadalo (Art direktor udruge), Naida Šehović (PR direktor i koordinator udruge) očekuje da ćete u ponuđenim programima zaista uživati.

Za vrijeme manifestacije gosti Zagreba bit će redatelji, glumci, producenti, pisci te glazbeni umjetnici koji će na poseban način upotpuniti atmosferu ovog urbanog kulturnog događaja.

Cilj ovog projekta je promocija kako filmskih autora, glumaca , pisaca, glazbenih, likovnih i drugih umjetnika, ali i uspostavljanje razmjene kulturne suradnje između Sarajeva i Zagreba, Hrvatske i Bosne i Hercegovine kao primjer europske suradnje i prijateljskih odnosa.

Festival počinje 7. prosinca i traje do 11. prosinca 2012.
Ulaz na festival JA BIH…Sarajevo u Zagrebu je besplatan.Program festivala je dostupan za download.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.