Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

ART POP WORKSHOP I MARKO BRECELJ

dvorana Gorgona i Školica

TKO? MSU i LEGENDARNI PJEVAČ I AUTOR PONAJBOLJE ROCK GRUPE NA BALKANU u 70-ima MARKO BRECELJ (ex BULDOŽER)
ŠTO?
ART POP WORKSHOP - KREATIVNA RADIONICA POP KULTURE
GDJE?
DVORANE „ GORGONA“ i „ŠKOLICA"
KADA?
17.12.2012. u 19.30
, dvorana Gorgona -predavanje: DVA SATA PATNJE - Meki terorizam poslije Kanglerovog pada. Ulaz je slobodan.
18.12.2012.
u 11:00 press konferencija u kombiju Marka Brecelja - „MAGARE u KOMBIJU“„ - kombi na platou ispred glavnog ulaza MSU. Ulaz je slobodan.
18.12.2012. u 20:00
– koncert - performans MARKA BRECELJA u ŠKOLICI u spomen na prvog zagrebačkog promotera pok.Dražena.
Ulaz: 30 kn - djeca i omladina, 50 kn - odrasli
(određuje osobno Marko Brecelj)

ZAŠTO? ZATO!!!

U kreativnim radionicama MSU naslovljenima ART POP WORKSHOP, u trajanju od 17. do 19. prosinca 2012. u večernjim satima, predavanja će održati afirmirani art pop umjetnik/ca iz inozemstva koji svojim djelovanjem i opusom upravo spaja popularnu kulturu i suvremenu umjetnost. Predavanja, odnosno radionice, se sastoje i od teorijskog i praktičnog dijela, a polaznici će na kraju prve sezone radionica održati jednu vrstu finalnog nastupa na kojem će pokazati stečeno znanje.

U listopadu prvi je predavač bio pop/rock umjetnik iz Ljubljane PETER LOVŠIN - pjevač i skladatelj prve punk grupe na Balkanu PANKRTI. Krajem studenog, točnije 27., 28. i 29.11.2012. predavač na radionici bio je pjevač i skladatelj kultne pop grupe osamdesetih IDOLI - VLADA DIVLJAN, a u prosincu kao gost dolazi nam MARKO BRECELJ.

Urednik, autor i koordinator programa ART POP WORKSHOP je mr.sc. Branko Kostelnik - producent MSU i voditelj programsko-izložbenog odjela u MSU.

MARKO BRECELJ
jedan je od najplodnijih i najkvalitetnijih autora ex YU rocka iz sedamdesetih, ali i autor koji je nastavio sa svojim djelovanjem putem izvođenja kantautorskih pjesama, kao i brojnih akcija i performansa. U okviru svoje radionice polaznicima će pokušati prenijeti svoje bogato iskustvo skladanja, sviranja i izvedbe autorske pjesme, kao i umjetničkih i društveno angažiranih akcija i performansa. Tijekom svoje 40-ogodišnje karijere, počevši od prvih dana početkom sedamdesetih kroz ljubljanski sastav KRIK preko kultne grupe BULDOŽER u sedamdesetima, pa sve do samostalne kantautorske karijere u osamdesetim te karijere performansa u devedesetim i društveno angažiranog individualca u nultim godinama, umjetnik je aktivno prisutan na sceni.
BRECELJ , koji je i danas aktivan i čest gost klubova u ex YU, prikazat će u nizu predavanja i praktičnih akcija na koji se način stvara ideja i tema autorske pjesme. U svojoj će radionici polaznicima pokušati pojasniti kreativne postupke u procesima stvaranja i skladanja autorske pjesme, kao i kontekstualiziranje tema autorskih pjesama s posebnim naglaskom na melodiji, tekstu, ali i društvenom kontekstu.

Tekstopisac, performer, pjevač i skladatelj MARKO BRECELJ prezentirat će polaznicima koliko je važan uvjerljiv način izvedbe pojedine autorske pjesme i kako se dolazi kvalitetnog iskaza, kao i način i proces rada na pripremi i izvođenju mnogobrojnih performansa i akcija kojih je autor.
BRECELJ će također pokazati vrijedne audio, video i filmske materijale poput video i audio snimaka BULDOŽERA te njegovih uzora i autora, kao i one iz njegove samostalne karijere te ekskluzivno i nove tek snimljene materijale. S polaznicima nastojat će ostvariti interakciju u okviru osebujnih dijaloga koji predavanjima daju poseban šarm i zanimljivost, a posebno u okviru koncertnog nastupa - performansa u Školici u utorak, 18.12.2012. u 20 sati.

Za 2013.godinu predviđena su gostovanja ZORANA PREDINA, DARKA RUNDEKA, SRĐANA GOJKOVIĆA-GILETA i EDE MAJKE, a nakon toga i svjetskih perjanica i vodećih autora svjetskog autorskog rocka koji u svojem radu koriste iskustva drugih umjetnosti poput DAVIDA BYRNEA, PATTI SMITH i LAURIE ANDERSON.


SVE PRIJAVE NA ADRESU: MSU, AVENIJA DUBROVNIK 17. ili na e mail: branko.kostelnik@msu.hr


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.