Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

KREATIVNE RADIONICE U MSU I ZBIRCI RICHTER

Počelo je veliko odbrojavanje, a mi smo odlučili da i ove subote nestrpljenje i preveliku užurbanost pred blagdane usporimo kreativnom igrom i vedrim ugođajem.

KREATIVNE RADIONICE ZA DJECU I MLADE: ODBROJAVANJE
Školica, MSU, od 15 do 17 sati
Dob djece: 6-15 godina


Božić i Nova godina, a s njima i zimski praznici, pred našim su vratima! Počelo je veliko odbrojavanje, a mi smo odlučili da i ove subote nestrpljenje i preveliku užurbanost pred blagdane usporimo kreativnom igrom i vedrim ugođajem u našoj Školici. Nastavit ćemo tamo gdje smo stali prošle subote kada smo u našim radionicama, pod vodstvom mladih edukatorica, umjetnica, dizajnerica i profesorica likovne kulture, dizajnirali obilje ukrasa, borova, blagdanskih poruka... Od neobičnih materijala, prozirnih folija, bijelih korektora, geotekstila, post-it listića, bijelih jutenih vreća, šarenih svjetlećih lampica, konca, vune, pamuka, kartona, ambalaže za jaja... stvorili smo svjetleći blagdanski ugođaj za našu Školicu i predvorje Muzeja. No još uvijek su nam potrebne vaše vrijedne ruke, jer prostor je velik, a tema i materijala je mnogo!
Nadahnuti djelima iz stalnog postava, zaigranim radovima umjetnika Julia Le Parca, Giovannia Antonia Coste, Yvarala, Alberta Biasia i Hartmuda Böhma izrađivat ćemo mobile, bijele pokretne kinetičke ukrase za naše prostore. Starija grupa djece posjetit će izložbu Mladena
Stilinovića, „Nula iz vladanja“, čiji će nas jednostavni pa ipak neobični, „bijeli“ predmeti i listići papira potaknuti na originalno promišljanje blagdanskog ugođaja.
Evo još jedne prigode da vaši radovi postanu dio naše „bijele izložbe“ koja će nam uljepšati zimske praznike i ostati u našim prostorima sve do 15. siječnja 2013!

Voditeljice radionica: Iva Ćurić, profesorica likovne kulture i Marija Knezić, studentica Akademije likovnih umjetnosti.
Sudjelovanje na radionici je besplatno, materijal i pribor su osigurani.
Djeca će prema dobnim skupinama biti podijeljena u dvije grupe, stoga je u prijavi potrebno navesti dob djeteta.
Potrebno je najaviti dolazak na e-mail: eduakcija@msu.hr do petka, 21.12. 2012. do 16 sati.


KREATIVNE RADIONICE „IDEMO NA VRHOVEC“ - "BOŽIĆNE ČESTITKE"
Zbirka Richter, Vrhovec 38, Zagreb
od 11–13 sati
dob djece: od 3 do 7 godina (djeca predškolskog uzrasta)

U proteklih nekoliko dana mogli smo uživati u prvom snijegu, u grudanju, sanjkanju, a neki se već spremaju i na skijanje. Blagdani su pred vratima, uskoro će Božić i Nova godina pa valja misliti na čestitke koje ćemo poslati dragim nam ljudima. Stoga je tema radionice izrada božićnih čestitki. Vanjski prostor Zbirke Richter odiše posebnim, zimskim ugođajem, a u samom postavu zbile su se neke promjene. O kakvim je promjenama riječ, dođite provjeriti u subotu na Vrhovec, gdje ćete nakon uvodnog vodstva po Zbirci Richter, moći sudjelovati u još jednoj zanimljivoj kreativnoj radionici. Učit ćemo oblikovati papir i od raznih vrsta i na čarobne načine stvarati posebne božićne čestitke. Možete ih ponijeti sa sobom i nekog razveseliti. Izrađivat ćemo ih u tehnici kolaža, ali ćemo papir oblikovati papira tako da stvaramo reljefe. Djeci će biti ponuđeno mnoštvo papira u boji, kartona i reljefno-rebrastog papira u raznim bojama. Izrezujući geometrijske likove i slažući ih jedne preko drugih na podlogu, probat ćemo postići dojam dubine i prostora na čestitkama. Koristit ćemo razne vrste ritma, nižući geometrijske likove i stvarajući zanimljive kompozicije na čestitkama. Djeco, dođite i ove subote u Zbirku Richter i pogledajte što smo pripremili za vas!

Radionicu vodi Lana Gospodnetić.
Sudjelovanje u radionici je besplatno, a materijal osiguran.
Poželjno je najaviti sudjelovanje do petka 21. 12. na broj 01 60 52 700 ili richter@msu.hr

KAKO DOĆI: Tramvaj broj 6 ili 11, smjer Črnomerec, tramvajska stanica kod Knjižnice i Galerije Vladimir Nazor, kratka šetnja uz Mandaličinu ulicu ili autobus129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, kustosica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01 60 52 710, ili richter@msu.hr


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.