Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

RADIONICA: IDEMO NA VRHOVEC!

Zbirka Richter, Vrhovec 38, Zagreb
od 11–13 sati
dob: 7-14 godina

Na ovoj radionici izrađivat ćemo novogodišnje čestitke, a kao i u prethodnim radionicama, poticaj i inspiraciju za rad potražit ćemo u radovima Vjenceslava Richtera.
I ove subote nastavljamo oblikovati papir, pa će djeci biti ponuđeno mnoštvo raznolikih papira i kartona u svim bojama. Koristit ćemo i kartone raznih debljina i tekstura: od vrlo glatkih pa do hrapavih.
Rezanjem geometrijskih oblika iz papira i kartona, te međusobnim kombiniranjem i lijepljenjem u razne ritmične odnose, dobit ćemo zanimljive reljefne kompozicije. U izradi čestitka koristit ćemo i tanki lim, koji će dati poseban čar našim čestitkama.
Stoga, djeco, posljednji je trenutak da dobre želje ispišete na vlastitim čestitkama. U Zbirci Richter naučit ćete nešto novo i zabaviti se u ugodnom ambijentu gdje je živio i radio jedan od naših najvećih suvremenih umjetnika.


Radionicu vodi Ksenija Filipović, akademska slikarica i kustosica.
Radionica je namijenjena djeci osnovnoškolskog uzrasta (od 7 do 14 godina).

Sudjelovanje u radionici je besplatno, a materijal osiguran.
Poželjno je najaviti sudjelovanje do petka 28. 12. na broj 01 60 52 700 ili richter@msu.hr


KAKO DOĆI: Tramvaj broj 6 ili 11, smjer Črnomerec, tramvajska stanica kod Knjižnice i Galerije Vladimir Nazor, kratka šetnja uz Mandaličinu ulicu ili autobus 129 iz Mandaličine do Vrhovca.
DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, kustosica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01 60 52 710, ili richter@msu.hr


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.