Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

PETICA IZ ZALAGANJA

Program tijekom zimskih školskih praznika uz izložbu Mladena Stilinovića Nula iz vladanja

srijeda 9.1.2013., od 11 do 13 sati - sva mjesta na radionici su popunjena! Voditeljice: Nikolina Punjek i Ana Škegro

subota 12.1.2013., od 15 do 17 sati - još uvijek ima slobodnih mjesta za rezervirati... Voditeljica: Nikolina Knežević

dob djece: 7 do 14 godina

mjesto: Školica i izložbeni prostor

Nadamo se da vas nije uplašio naziv izložbe Mladena Stilinovića „Nula iz vladanja“, nego da je, naprotiv, pobudio vašu znatiželju. Što se krije iza njega saznat ćemo u programu koji smo osmislili za vas, a trajat će tijekom zimskih praznika.

Od 2. do 13. siječnja 2013, svake srijede od 11 do 13 sati i subote od 15 do 17 sati, za sve koji nisu pošli na sanjkanje, skijanje, u planine, na selo ili na more, pripremili smo pregršt zanimljivih događaja u kojima ćemo uz razgovor o umjetnosti s našim mladim edukatoricama naučiti mnogo toga i o stvarnom životu, primjerice, zašto je razbijeno jaje bez ljuske postalo izložbeni eksponat, te zašto brojne novčanice vise ovješene o strop galerije, nadohvat ruke ali ipak daleko. Svemu je „krivac“ umjetnik Mladen Stilinović, čije ćemo pojedine radove, prikladne za dob djece, protumačiti i koristiti kao poticaj za naše kreativno izražavanje.

Stilinović, umjetnik koji je sam sebi duhovito dodijelio „nulu iz vladanja“, svojom zaigranošću, pobunom i otporom prema autoritetima podsjeća na slobodu koju najčešće pripisujemo „nestašnoj“ djeci. Oštrim zapažanjem, kojemu ne nedostaje humor, on prikazuje svijet iz pomalo „iskošene perspektive“, i čini da ga i mi počnemo gledati drukčijim očima. U našim kreativnim radionicama pokazat ćemo da su razlike između „dobre“ i „zločeste“ djece izmišljotina odraslih, te da uz pravi poticaj i pomoć naših edukatorica svi možemo zaslužiti „peticu iz zalaganja“. U kreativnim radionicama naučit ćemo kako od crteža, kolaža, oglasa, reklama... napraviti pravu „umjetničku knjigu“, kako od običnih stvari koje jedva primjećujemo možemo oblikovati nove uporabne predmete, kako napraviti pjesmu od novinskih naslova i još mnogo toga.

Pa tko ne bi poželio „peticu iz zalaganja“ i tijekom školskih praznika?

Materijal i pribor su osigurani, sudjelovanje na radionicama je besplatno. Potrebne su prijave za radionice na mail: eduakcija@msu.hr

Okupljanje na recepciji Muzeja.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.