Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Izvučen dobitnik stolca Vertex: Filip Srnec iz Čakovca

Izložba Karima Rashida „Ideologija ljepote“ privukla je 14.500 posjetitelja

Predstavnik tvrtke Vondom, Igor Peruško, izvukao je sretnog dobitnika stolca Vertex, a sreća se osmjehnula učeniku iz Čakovca Filipu Srnecu.

Od 20. listopada pa do 30. prosinca, izložbu Karima Rashida, svjetske dizajnerske zvijezde, razgledalo je više od 14.500 posjetitelja. Rashid kaže da je za dizajnera najveći izazov stvarati proizvod namijenjen za masovnu proizvodnju koji istodobno svijetu šalje specifičnu umjetničku poruku. Upravo to je bila privlačna snaga te izložbe, a poruka se tražila u njegovim slavim „komadima“, poput „Love chair“, „Volcano bench“, „Lava“, „DNA“, „Vertex, „Preasure-scape““ i drugima. Pedesetak Rashidovih radova bilo je postavljeno u dijalog s djelima suvremenih umjetnika iz postava „Zbirke u pokretu“. Njegov rad odlikuje poigravanje s raznim estetikama, materijalima, oblicima ali i bojama. „Boja je fenomen i volim stvarati obojane predmete. Volim razne nijanse boja jer smatram da boja ima terapijski učinak na čovjeka“, rekao je Rashid. Sjajan posjet izložbi i oduševljenje viđenim, govore da se Rashidova terapija bojama i oblicima svidjela hrvatskoj publici.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.