Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Laboratorij za oživljavanje: Paralela – susret Kožarića i Marteka

Izložba “Paralela – susret Kožarića i Mareka”, u sklopu programa “Laboratorij za oživljavanje”, produžena je do 3. veljače 2013.

Atelje Kožarić

15. 12. 2012. – 3. 2. 2013.

“Laboratorij za oživljavanje“ naziv je programa u sklopu kojega u Ateljeu Kožarić povremeno gostuju kustosi i umjetnici bliski stvaralaštvu Ivana Kožarića. U ulozi umjetnika i kustosa, izložbom posvećenom duhovnom susretu i umjetničkim vezama dvojice umjetnika, u Ateljeu sada gostuje konceptualni umjetnik Vlado Martek.

Uz paralelno predstavljanje Kožarićevih i vlastitih recentnih lingvističkih grafika, ranih glinenih skulptura, crteža, fotografija i pjesme “Tri radne sreće” posvećene trojici povratnika iz Pariza (Matošu, Kožariću i Marteku), u povodu ulaska u Atelje Kožarić, Vlado Martek je promovirao i svoj novi, jubilarni samizdat posvećen Ivanu Kožariću. Njime je obilježio tridesetu godišnjicu objavljivanja samizdata, netipičnog umjetničkog medija sličnog knjizi koji se umnaža u tek malom broju primjeraka. Djela koja odabire i stavlja ih u dijalog s Kožarićevima, nastaju kao rezultat sličnih pogleda na umjetnost u kojoj ni métier ni perfekcija izvedbe nisu važni, jer umjetnosti nije sama sebi svrha, nego ono što nastaje u procesu prijenosa ideja u materiju.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.