Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Program

ANIMATION GOES MSU! - Prijava radova za Medijsku fasadu

Raspisan je otvoreni poziv za animirane video radove za Medijsku fasadu MSU-a.

Posljednjih nekoliko godina sve se veći broj radova koji u svojem izričaju koriste animaciju može naći u galerijsko-izložbenom kontekstu rame uz rame s ostalim vizualnim umjetnostima. Muzej suvremene umjetnosti i Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb ovom suradnjom žele dati priliku autorima - kako medijskim umjetnicima koji se služe animacijom tako i animatorima koji žele proširiti svoje područje djelovanja izvan kino dvorana - da svoje video radove prezentiraju široj publici na Medijskoj fasadi MSU-a.

Od pristiglih prijava bit će odabrani video radovi koji će se projicirati na Medijskoj fasadi MSU-a, od 21. svibnja do 9. lipnja 2013. povodom 23. izdanja festivala.

Pravila i uvjete za prijavu radova pročitajte u Pravilniku, a prijavnicu možete pronaći ovdje.

NAPOMENA

Budući da nam stižu pitanja o natječaju, ali i radovi na DVD-nosačima s filmovima, moramo vas upozoriti na neke tehničke osobine Medijske fasade:

Odabrani video radovi bit će projicirani za cijeloj Medijskoj fasadi, tj. istodobno na sva tri displeja. Dakle, Medijska fasada ima 3 displeja koji su softverski povezani te se zajedno ponašaju kao jedan. Stoga morate poslati tri fajla jednakog trajanja, u određenom omjeru za svaki pojedini displej. Sva tri fajla projicirat će se kao jedan video. Ukoliko želite poslati već snimljeni video, morate ga prilagoditi – skratiti, predimenzionirati ili editirati da bi bio adekvatan za projiciranje.Nadamo se da je to jasno, ako pak nije, slobodno se javite s pitanjima.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.