Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

MALE PRIČE O ARHITEKTURI, radionice u Zbirci Richter

18. 4. – 18. 5. 2013.

Vjenceslav Richter bio je svestrani vizonar, istraživač, konstruktor i inovator koji se bavio arhitekturom, kiparstvom, slikarstvom, grafikom, dizajnom, teorijom dizajna, scenografijom... Vjerovao je da se novo otkriva kroz eksperiment i da je svaki istinski umjetnik eksperimentator i istraživač.

U sklopu ovogodišnje 18. muzejske edukativne akcije u Zbirci Richter pripremili smo ciklus kreativnih radionica pod nazivom „Male priče o arhitekturi“ u kojima ćemo vas upoznat s njegovim arhitektonskim projektima, istraživanjima i iznimno bogatim opusom, bilo da je riječ o izvedenim projektima ili o idejnim projektima.Neke od njegovih vizionarskih arhitektonskih ideja i danas zvuče nevjerojatno kao na primjer „temelji u zraku“, stanovi koji se okreću mijenjajući pogled stanara, stambene zgrade bez pravog kuta itd.

„Male priče o arhitekturi“ namjenjene su za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, a Idealni grad, Stambene zgrade budućnosti, Arhitektura bez pravog kutasamo su neke od tematskih radionica, a sigurni smo da će mnoge zaintrigirati i audio radionice Zvukopriče, nastale u suradnji Zbirke Richter i Centra za kulturu i film August Cesarec.

Pozivamo vas da se uključite i doživite uzbudljivu istraživačku avanturu!

Zadnji dan akcije, točnije na Međunarodni dan muzeja 18. 5. 2013, bit će prezentirani svi radovi nastali na istraživačkim audio i vizualnim radionicama, uz prigodno otvorenje izložbe svih sudionika!

Raspored svih događanja, možete pratiti na našoj web i facebook stranici.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.