Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Labin Art Express - u povodu Dana rudara i 92. obljetnice Labinske Republike

Izložbu Mini retrospektiva LAE FOREWER možete pogledati do 10. 3. 2013. u No galeriji.

L.A.E. FOREWER

Labin Art Express (1992-2012)

(u povodu Dana rudara i 92. obljetnica Labinske Republike)

Prošle godine bila je dvadeseta godišnjica izvođenja prve umjetničke akcije Labin Art Expressa, zauzimanja prostora Lamparne bivših Istarskih ugljenokopa u Labinu, osnivanja radijske postaje "Radio L.A.E." te prvog javnog (samo)predstavljanja u MSU Zagreb, 1992. Nakon što su 10. obljetnicu obilježili 2002. akcijom u MSU pod nazivom „Krikni i rikni“, L.A.E. će i 20. obljetnicu zaključiti cjelodnevnim događanjem u MSU pod nazivom „L.A.E. FOREWER“, koje se trebalo održati 8. prosinca 2012. ali je zbog vremenske nepogode odgođeno za Dan rudara 2. ožujka 2013.

Jednodnevna umjetnička akcija reinterpretacija je 20-godišnjeg djelovanja te kulturno-umjetničke udruge čija se strategija vješto protezala od eksploatiranja prošlosti, preko „trgovanja maglom“ u sadašnjosti, do najave „uzbudljivo bliske podzemne budućnosti“. Posebni naglasak bit će na njihovu temeljnom projekt „Underground City XXI“, koji je od umjetničke utopije postao jedan od najpotentnijih razvojnih projekata Grada Labina i Istarske županije u 21. stoljeću.

Ujedno će to biti i oproštaj L.A.E. s hrvatskom metropolom prije nego što definitivno napuste nadzemni svijet i vrate se u podzemlje Istre, u „Podzemni grad XXI“ čija gradnja započinje ove godine.

SRETNO!

Program 2.3.2013.:

16.00 – 23.00

L.A.E. FOREWER,

video (Medijska fasada)

Od L.A.E. do L.A.E. XXI

Mini retrospektiva

Fotografska i video instalacija (južna platforma muzeja)

Underground City 3D

On-line 3D simulacija (muzejski kafić)

20.00

Spomenik heroju 21. stoljeća

skulpturalni performans (jugozapadna platforma muzeja)

21.00

Ké tama / 24 Kitchen

gastro instalacija i performans

predvorje MSU-a

Sudionici: Dean Zahtila, Sanja Švrljuga, Xena Županić, Massimo Savić, Ivan Jakovčić, Orkestar grada Labina

Program je ostvaren uz potporu Istarske županije i Grada Labina te pod pokroviteljstvom Ivana Jakovčića, župana Istarske županije.

Izložbu Mini retrospektiva LAE FOREWER možete pogledati do 10. 3. 2013. u No galeriji.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.