Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

IDEMO NA VRHOVEC: SLIKOPRIČE O ARHITEKTURI

Zbirka Richter, Vrhovec 38, od 11 do 13 sati

U ožujku započinjemo s novim ciklusom kreativnih radionica na temu arhitekture. Radionice će se održavati svake subote od 11 do 13h, a posvećene su suvremenoj arhitekturi i istraživanjima Vjenceslava Richtera na području arhitekture (bilo da je riječ o izvedenim projektima ili o idejnim projektima).

Kao i do sada, radionice za predškolce i djecu školske dobi izmjenjivat će se svake subote: radionice za osnovnoškolce vodit će Ksenija Filipović, akademska slikarica i kustosica, a radionice za najmlađe (djecu do sedam godina) vodit će Lana Gospodnetić, odgajateljica i pedagogica.
Vjenceslav Richter bio je svestrani vizonar, istraživač, konstruktor i inovator koji se bavio raznim granama umjetnosti: arhitekturom, kiparstvom, slikarstvom, grafikom, dizajnom, scenografijom....
Kroz novi ciklus radionica upoznat ćemo se s njegovim najzanimljivijim arhitektonskim projektima i istraživanjima, a prva u nizu radionica.

„SLIKOPRIČE O ARHITEKTURI“
održat će se u subotu 02.03.2013.

Slikopriče su kratke priče u kojima su neke riječi zamijenjene slikom.
Nakon uvodnog dijela radionice u kojem ćemo razgovarati o suvremenoj arhitekturi i analizirati pojedina djela V. Richtera, svaki sudionik radionice napravit će vlastitu slikopriču vezanu za arhitekturu.

Radionicu vodi Ksenija Filipović, akademska slikarica i kustosica.

Radionica je namijenjena djeci školske dobi od 7 do 14 godina .

Sudjelovanje u radionici je besplatno, a materijal osiguran.
VAŽNO! U ovoj radionici mogu sudjelovati djeca koja znaju pisati.

OBAVEZNO najaviti sudjelovanje do petka 01.03.2013. na broj 01 60 52 700 ili richter@msu.hr
KAKO DOĆI: Tramvaj broj 6 ili 11, smjer Črnomerec, tramvajska stanica kod Knjižnice i Galerije Vladimir Nazor, kratka šetnja uz Mandaličinu ulicu ili autobus129 iz Mandaličine do Vrhovca.
DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, kustosica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01 60 52 710, ili richter@msu.hr


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.