Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

MIMO PREDSTAVLJA: CHUI I SARA RENAR

Koncert inergalaktičkog space jazz trojca CHUI i mlade kantautorice Sare Renar održat će se u dvorani Gorgona, u petak 15.3.2013. s početkom u 20:00. I ovoga puta koncert možete pratiti uživo na: http://www.mimo.com.hr/

MIMO - Medijski Inventar Muzičkih Originala - predstavlja kvalitetnu, autentičnu i originalnu glazbu, marljivo stvaranu mimo etera, sa zadaćom upoznavanja šire javnosti s vlastitim kulturnim bogatstvom i raznolikošću glazbene scene u Hrvatskoj. Program je otvoren koncertom benda Olovni ples i kantautorice Nine Romić, a drugi koncert iz ciklusa predstavlja publici glazbeni trojac CHUI i kantautoricu Saru Renar.

CHUI

Inergalaktički space jazz trojac kojeg su osnovali Toni Starešinić i Đuro Dobranić, a ubrzo im se pridružio i treći član Andrej Jakuš s kojim su zaokružili zvuk u jednu kompaktnu cjelinu koja kombiniranjem elektronske glazbe sa jazzom, modernom plesnom glazbom, post rockom, funkom i ambijentalnom glazbom zvuči svježe i kreativno, a i vrlo pristupačno slušatelju. U sedmom mjesecu 2012. Dancing Bear objavio im je njihov prvi album istoimenog naziva „Chui“ kojeg je osim publike na ljetnoj promo turneji i zagrebačkoj promociji, odlično prihvatila i kritika:

Ova ekipa je bez ikakve sumnje napravila jedan od najboljih i najoriginalnijih instrumentalnih hrvatskih albuma u 21. stoljeću. Izgradili su svoju glazbu i svoj stil, žanrovski potpuno neopterećeni i posve slobodni, vodeći se za parolom 'biti svoj i drugačiji', te apsolutno ne ulazeći u koketiranje s nikakvim žanrovima, isplivali su iz gomile svih onih koji 'nešto pokušavaju' i 'nešto hoće'. Oni nisu fuzija, da se razumijemo, oni su napravili 'neku svoju novu glazbu'. Ja to cijenim i oduševljen sam s ovim albumom.“

Horvi – terapija.net http://www.terapija.net/mjuzik.asp?ID=14496

Možda je ovaj album najbolji primjer za objasniti glazbu bez granica – onu kojoj treba težiti svak' tko se misli baviti iole ozbiljnjijim autorskim radom... Elektroničar Toni Starešinić, bubnjar Đuro Dobranić i trubač Andrej Jakuš okupili su se pod nazivom Chui i odlučili disati punim plućima neograničavajući se ničim i stremeći dobroj ideji... Album koji otvara svemir i ublažuje muku svakodnevnice."

Zoran Stajčić – ravnododna.com http://www.ravnododna.com/chui-glasnici-iz-druge-galaksije/

"S potpunom kreativnom predanošću, oni hrvatskom jazz slušatelju sugeriraju da se otrgne od zablude kako je vrijeme glazbene evolucije stalo, nudeći mu genijalnu zvučnu senzaciju elektroničkog jazza... Kompaktna kombinacija bubnjeva, udaraljki i suptilnih elektronskih ritmova, čarobne teksture raznih synthova i povrh svega naelektrizirani bljeskovi trube, u svom konačnom uobličenju polučuju ogromnu kreativnu i energetsku masu zvuka... "

Višeslav Laboš - muzika.hr http://www.muzika.hr/clanak/38624/albumi/chui-kozmicko-muziciranje-povrh-plesnih-ritmova.aspx

SARA RENAR

Mlada zagrebačka kantautorica koja je uspjela u kratkom vremenu skupiti oko sebe sjajnu ekipu kvalitetnih glazbenika, održati zavidan broj koncerata i biti zapažena od strane velike diskografske kuće, dokaz su njezinoj kvaliteti i predanosti. Vlastitim riječima opisuje svoj dosadašnji glazbeni put:

Priča kreće tamo negdje 2008. - 2009., kada sam krenula pisati svojevlastite pjesme. Pjesme sam izvodila isključivo privatno i trebalo mi je par godina dok se nisam odvažila upustiti u samostalnu glazbenu avanturu.

U ljeto 2011, nakon prvog snimljenog singla Trebam te, krećem u potragu za novim bendom i suvremenijom produkcijom. Zajedno sa starim frendom i gitaristom Gečekom počinjem raditi na aranžmanima prvih pjesama. Ubrzo nam se pridružuje Gogi na bubnjevima. I tako neko vrijeme nastupamo kao trio. Na proljeće 2012. bendu se priključuje Jura Geci na drugoj gitari te se prijavljujemo na natječaj za Akustika stage @ Terraneo 2012. Uvjet je bio snimiti dvije akustične pjesme i postaviti na youtube. Na Gecijevu preporuku pjesme snimamo u studiu stanovitog Surke, koji se eto vrlo ugodno iznenadio kakve mu je to klince Geci dofurao i odmah za "Bok" radi beatbox remix. Pjesma snimljena u jednom take-u osigurava nam nastup na Terraneu, a Surka se na beatboxu pridružuje bendu. U jesen 2012. uz puno koncerata krećemo snimati album kod Surke u studiu te nam se ubrzo pridružuje Vanja Marin na basu. Time je formiran konačna postava benda. u siječanju 2013. izlazi prvi službeni singl sa spotom, "U velikom stilu", kao najava za debi album "Djeca".

Cijena ulaznice: 15 kn

Početak koncerta je točno u 20 sati.


Od prodaje ulaznica 75% ide izvođačima a 25% ide za daljnju promociju.

producenti: KREŠIMIR ZNIKA i BRANKO KOSTELNIK


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.