Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

T-HT LAB: BIJELA SOBA

Performans i razgovor s umjetnicom: Valentina Stepan
prostor za povremene izložbe, 17.00

Umjetnica je potaknuta iskustvom studentskog načina života, stalnim seljenjem te dobrim i lošim poznanstvima stvorenima tijekom podstanarstva, uvidjela koliko je bitan „dom“ kao određeno duhovno utočište. Ambijent je kopija podstanarske sobe koja je bila takvo utočište, ali od stvarnog prostora razlikuje se materijalom – bijelim pletivom. Kroz proces tkanja niti dočarano je ispreplitanje čovjeka i prostora, dodir tijela s prostorom, pri čemu se taj odnos opisuje kao topao, siguran i uredan – kakva je vizualno i sama soba. Očice pletiva svjedoče o procesu i kontinuitetu rada, ali i životnih faza unutar istog prostora. Ambijent je nastao kao diplomski rad mlade umjetnice te je bio izveden i kao performans.

Posebno za izložbu T-HTnagrada@MSU, razgovoru s umjetnicom ove srijede prethodit će izvedba performansa. Pridružite nam se u ambijentu Bijele sobe, u prostoru izložbe u 17.00.

Više informacija možete dobiti na e-mail: morana.matkovic@msu.hr


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.