Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

HŽ i MSU: Popust za putnike – posjetitelje tijekom 2013.godine

Od 15. ožujka 2013. do 15. ožujka 2014. posjetitelji MSU-a i korisnici HŽ Putničkog prijevoza ostvaruju popust na ulaznice i povratne prijevozne karte.

Uz predočenje karte za vlak ostvaruje se pravo na popust pri kupnji ulaznica u MSU. Cijena ulaznice s popustom iznosi 20 HRK. Putnici – posjetitelji muzeja ostvaruju popust od 40% na redovnu cijenu povratnih prijevoznih karata za 1. i 2.razred svih vrsta redovnih vlakova iz svih kolodvora na prugama HŽ-a do Zagreb Glavnog kolodvora i obratno. Osnovu popusta predstavlja ulaznica za MSU. Datum otisnut na ulaznici mora biti unutar roka valjanosti prijevozne karte. Prilikom kupnje prijevoznih karata potrebno je naglasiti svrhu putovanja, a prilikom povratka vlakopratnom osoblju pokazati MSU ulaznicu. Popust se ne može koristiti na udaljenostima kraćim od 25 km. Popustom se mogu koristiti i slovenski državljani za dvosmjerna putovanja s područja svih kolodvora Slovenskih željeznica do Zagreb Glavnog kolodvora i obratno.

Muzej suvremene umjetnosti Zagreb priprema izvrsne izložbe tijekom 2013. godine od kojih bi ističemo studijsko-tematsku izložbu Josipa Vanište, jednog od osnivača i duhovnog oca kultne umjetničke skupine Gorgona, pod naslovom Ukidanje retrospektive (25. travnja – 16. lipnja 2013.). Potom retrospektivnu izložbu Miroslava Šuteja koja se otvara 30. lipnja 2013. Izložba na kojoj će biti prikazan Šutejev razvojni put, od figurativnih crteža iz mladosti, rane slikarske faze preko niza ciklusa u različitim disciplinama poput crteža perom, kolaža, reljefa s puščanim zrnima te njegovih posljednjih ciklusa kao što su npr. Aure inspirirane kineskom umjetnošću ostat će otvorena do 22. rujna 2013. Krajem 2013.godine u MSU predstavit ćemo najvažnija ostvarenja iz kiparskog opusa Vojina Bakića na retrospektivnoj izložbi (6. prosinca 2013. – 2. veljače 2014.).

Vozni red možete pronaći na: www.hzpp.hr


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.