Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

LJUBAVNI LOKOTI ZAGREBA

Udruga Pipilota i Muzej suvremene umjetnosti organiziraju akciju „Ljubavni lokoti Zagreba“ na prvi dan proljeća, 21. ožujka 2013. Tako se priključujemo običaju raširenom diljem svjetskih metropola i oživljavamo urbanu kulturu grada.

Love locks ili Ljubavni lokoti običaj je raširen u više od trideset zemalja svijeta. Zaljubljeni parovi, prijatelji, svi kojima je ljubav važna u životu zajednički stavljaju lokot na određeno mjesto, kao simbol „zaključane ljubavi“. Ritual se sastoji od zajedničkog postavljanja lokota s ispisanim imenima (ili, možda, njima važan datum), poljupca, zagrljaja, iskrenog pogleda – da bi potom bacili ključić u rijeku ili neko slično bespuće.

U svijetu se ljubavni lokoti mogu vidjeti po mostovima i ogradama važnih građevina, ispred muzeja, po gradskim parkovima i slično. Te se lokacije pretvaraju u popularne turističke punktove, a možete ih pronaći i putem interneta, te tako s dragom vam osobom na putovanjima ostavljati ljubavne lokote diljem svijeta.

Mjesto za postavljanje lokota u Zagrebu je na ogradi ispred MSU-a (desno od glavnog ulaza), a početak akcije je 21. ožujka 2013, na prvi dan proljeća. Proljeće simbolizira buđenje prirode, života, ljubavi. Upravo na taj dan željeli bismo simbolično obilježiti novi život postavljajući ljubavne lokote koji će ostati trajno na tom mjestu kao umjetnička instalacija, a postavljati se mogu i nakon tog datuma.

Udruga Pipilota
Kontakt: Tea Lončar, tel: 099 5960698, e-mail: tealon@gmail.com

Muzej suvremene umjetnosti
Kontakt: Morana Matković, tel: 098 590791, e-mail: morana.matkovic@msu.hr

Pozivamo sve građane, turiste, prolaznike i one kojima je ljubav važna da dođu i postave svoj lokot na predviđeno mjesto.

Inicijator akcije je Udruga Pipilota (Tea Lončar, Martina Nemet, Maja Maček) u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti.

Pridružite se ovoj inicijativi i stavite svoj ljubavni lokot na ogradu desno od ulaza u MSU te tako simbolički zapečatite ljubav!

Više informacija o ovoj akciji potražite na www.pipilota.hr, te facebook stranici Udruge Pipilota.Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.