Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Pričaonica i crtaonica u Školici - ciklus radionica tijekom proljetnih školskih praznika

od utorka do petka, od 12 do 13 sati
dob djece: od 6 do 12 godina

I ovog proljeća, koje se stidljivo pojavljuje, pripremili smo radionice za najmlađe, za djecu u dobi od 6 do 12 godina. Odvijat će se tijekom proljetnih školskih praznika, radnim danom, od utorka do petka, od 12 do 13 sati.

Nismo sigurni kakvo će nas vrijeme poslužiti pa smo odlučili naše „pričaonice i crtaonice“ ovoga tjedna započeti u Školici. Pričat ćemo priče, ali posve neobične priče, u kojoj su glavni junaci dvanaestogodišnji dječak Miha, njegova šestogodišnja sestra Barbara i jedna slijepa mačka po imenu Husein. U zgode i nezgode iz Mihine sobe umiješala se čak i teorija umjetnosti. A kako će sve to završiti saznat ćemo čitajući priče iz još nezavršene knjige Vladimira Rismonda, koja nosi radni naslov „Zgode iz Mihine sobe u koje su se umiješale teorija, umjetnost, Barbara i jedna slijepa mačka…”

Nakon čitanja priča, djeca će s voditeljicama radionica razgovarati o pročitanome i crtati likove i situacije iz Rismondove knjige, koji na jednom mjestu piše: „ Želite li šestogodišnjoj djevojčici objasniti što je to „pejzaž“? Može, ali samo ako „pejzaž“ nađete na putu od kuće do vrtića. Ako ne učinite tako, zaludu je djevojčicu gnjaviti Cezanneovim pejzažima.”

Voditeljice radionica: Irena Borić, Kosjenka Laszlo Klemar i Morana Matković, povjesničarke umjetnosti.

Autorica programa: Nada Beroš, voditeljica Pedagoškog odjela

Prijave na: eduakcija@msu.hr
Radionice su besplatne, material i pribor su osigurani.
Okupljanje u predvorju muzeja u 12 sati.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.