Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

MIMO PREDSTAVLJA: MARINADA I ROKAMBOL

MIMO (Medijski Inventar Muzičkih Originala) u petak 29.03.2013., točno u 20h, u dvorani Gorgona predstavlja kantautora Rokambol i glazbeni sastav Marinada. I ovoga puta, prijenos uživo moguće je pratiti na: www.mimo.com.hr

MARINADA

Marinada (Rijeka) nastaje 2003 godine kao autorski projekt Marina Alvira da bi se s vremenom formirala u glazbeni sastav koji čine još i Robert Merlak, Marko Čavrak i Saša Matić. Njezin zvuk se zasniva na spoju elektronike i akustike. Glazbeni izraz gradi kroz jednostavnost, melodioznost i senzibilnost.

„Njih četvorica, Marin, Robert, Saša i Marko, stali su na mali podij i krenula je melodija, lijepa i tanka, skoro lomljiva. Elegantno me povukla sa sobom, kako to već ljepotice znaju, i sat vremena kasnije izbacila van svježeg i novog. Bio je to mentalni welness. Ili meditacija. U svakom slučaju, nešto ljekovito. Glazba Marinade ima hipnotičko svojstvo; uvuče li vas u sebe otkrit ćete jedno toplo, mekano, jako ugodno mjesto.“ (Ante Perković; IHG).

“Marinadu bih nazvao art-klapom, iako ni ta doskočica ne zadire potpuno do centra u mozgu koji mjesečare čuva i štiti od eventualne nesreće. Tamo se negdje skladišti ta kombinacija potpune lucidnosti i najkreativnijeg sna koju ovi povučeni majstori uobličuju u pjesme.“ (Goran Pavlov; Potlista).

"Riječ je o unikatnim izdanjima na domaćoj sceni, koja još jednom prestavljaju Marinadu kao bend opčinjen šetnjom po marginama popularne glazbe.“ (Zoran Baljak; Novi list).

ROKAMBOL

Rokambol je zagrebački kantautor prisutan već dvije godine na sceni. Poslije angažmana u pop bendu “Batida” u kojem je djelovao i kao autor, gitarist i pjevač odlučio se za solo - karijeru i na snimanje prvog solo - albuma prvobitno zamišljenog kao studijski projekt naziva “Zajedno” koji bi vrlo brzo trebao ugledati svijetlo dana. Sadrži 10 žanrovski raznolikih songova koji se kreću u rasponu od bossa nove, šansone pa sve do psihodelije i electro-popa. Sam Rokambol kaže da je htio napraviti album koji bi bio neopterećen live izvedbom tih aranžmana i koji bi mu na taj način pružio maksimalnu slobodu u studiju gdje je sa svojim suradnicima i producentima kreirao te iste aranžmane. Ipak, s vremenom ukazala se unutrašnja potreba za nastupima koji Rokambola predstavljaju u komornom izdanju, samo uz pratnju gitare. Ovakav svojevrsni “glazbeno-poetski recital” mogao se čuti na koncertu u galeriji “Greta”, a svoj prirodni nastavak će dobiti u MSU gdje ćete moći čuti i neke najnovije Rokambolove stvari koje neće biti zastupljene na prvijencu.

Cijena ulaznice: 15kn (75% ide izvođačima dok 25% ide za promociju)

MIMO je projekt koja gura našu najoriginalniju, kvalitetnu glazbu kroz (do sada) zatvorena vrata mainstream medija. Opći cilj projekta MIMO je osigurati vidljivost i kontinuirani razvoj autentičnog glazbenog stvaralaštva u Hrvatskoj te doprinijeti izgradnji hrvatske glazbene scene koja uspješno prati europske trendove i prepoznata je i cijenjena kako u hrvatskom društvu tako i u svijetu.

Specifični ciljevi projekta:
- promovirati domaću kvalitetnu originalnu autorsku glazbu, koja nije dovoljno dostupna široj javnosti u RH
- poticati i podržati glazbeno stvaralaštvo domaćih autora, posebice mladih
- doprinijeti jačanju veza između vodećih medija i manje poznatih domaćih kvalitetnih glazbenika u svrhu upoznavanja šire javnosti s vlastitim kulturnim bogatstvom i raznolikošću glazbene scene u Hrvatskoj
- doprinijeti afirmaciji domaćih glazbenika na međunarodnoj glazbenoj sceni


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.