Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

PRIČAONICA I CRTAONICA U ŠKOLICI UZ VLADIMIRA RISMONDA

U Školici na radionici od 12 do 13 sati gostovat će nam Vladimir Rismondo, autor knjige koja nas je potaknula na pretvaranje likovne radionice u likovnu pričaonicu.

Nezavršena knjiga Vladimira Rismonda, koja nosi radni naslov „Zgode iz Mihine sobe u koje su se umiješale teorija, umjetnost, Barbara i jedna slijepa mačka…” u ovom nam je ciklusu poslužila kao inspiracija. Nakon čitanja pojedinih priča iz knjige, na našim je polaznicima zadatak pretvoriti pročitano u nacrtane likove i situacije iz Rismondove knjige u kojoj na jednom mjestu piše: „ Želite li šestogodišnjoj djevojčici objasniti što je to „pejzaž“? Može, ali samo ako „pejzaž“ nađete na putu od kuće do vrtića. Ako ne učinite tako, zaludu je djevojčicu gnjaviti Cezanneovim pejzažima.”

Ovoga petka, na samom kraju ciklusa radionica, pridružit će nam se i sam autor - Vladimir Rismondo. Detalje o dječaku Mihi, njegovoj šestogodišnjoj sestri Barbari i jednoj slijepoj mački po imenu Husein moći ćete čuti od samog autora, a potom i iscrtati vlastite priče.

Voditeljice radionica: Irena Borić, Kosjenka Laszlo Klemar i Morana Matković, povjesničarke umjetnosti.

Autorica programa: Nada Beroš, voditeljica Pedagoškog odjela

Prijave na: eduakcija@msu.hr

Radionice su besplatne, material i pribor su osigurani.

Okupljanje u predvorju muzeja u 12 sati.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.