Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

NAGRADE PUBLIKE NA IZLOŽBI T-HTNAGRADA@MSU.HR 2012 DODIJELJENA JE...

... Ivanu Marušiću Klifu za interaktivnu instalaciju Prijedlog bez naziva.

Od 38 umjetničkih radova izabranih za ovogodišnju netom zatvorenu izložbu T-HTnagrada@msu.hr, nagrada publike pripala je umjetniku Ivanu Marušiću Klifu za interaktivnu video instalaciju Prijedlog bez naziva. Nagrada publike iznosi 10.000 kn. Nagrada nije otkupna i isplaćuje se umjetniku u obliku stimulacije.

Prijedlog bez naziva

Vector rescanning/scan processing/Rutt-Etra efekt klasična je tehnika manipulacije videa razrađena u kasnim ’60-ima — slika s videokamere rastavlja se na komponente, manipulira i naposljetku prikazuje na osciloskopu. Uzevši scan processing kao polazište istraživanja, umjetnik kreira interaktivnu multimedijalnu instalaciju koja kombinira tu klasičnu tehniku s preciznom kompjuterskom kontrolom i 3D skenira - njem. Kada se posjetitelj počne približavati instalaciji, na analognom osciloskopu počinje se iscrtavati trodimenzionalni sken galerije. Osim što postaje živi motiv instalacije, posjetitelj svojim pokretima utječe i na modulacije slike.


Nakon prebrojavanja glasova, izvučena je i najsretnija glasačica ove godine je Anja Čović. Hrvatski Telekom joj poklanja Samsung Galaxy Tab 2 10.1.Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.