Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

RADIONICA: Promatrači

Školica, od 15 do 17 sati
dob: od 7 do 12 godina

Ove subote pozivamo najmlađe posjetitelje – kojima se mogu pridružiti i odrasli – na posjet stalnom postavu „Zbirke u pokretu“, koji se dakako stalno mijenja. Stoga je nedavno na sva tri kata izložbenih prostora MSU-a postavljena instalacija od čak 10.000 malih figurica od terakote.

Na našoj novoj radionici upoznat ćemo Promatrače, jer upravo to je naslov rada umjetnice i dizajnerice Ivane Popović. Ivana je 2011. počela izrađivati figurice od gline, koje su kasnije u procesu pečenja postale terakote, a to je posebna vrsta umjetničke keramike. Danas tih „Promatrača“ ima oko 10 000. To su male glave s izraženim crtama lica, svaka glava je drukčija i nosi gotovo portretne crte. Umjetnica je svoje „promatrače“ odlučila voditi sa sobom kamo god krenula. Tako su već posjetili hitnu pomoć, bili su kod veterinara, u šopingu, gledali su ljude iz izloga skupih dućana, a trenutno se nalaze u stalnom postavu Muzeja suvremene umjetnosti gdje su posjetitelji pozvani da ih premještaju po želji. Uvjereni smo da će vas oduševiti i potaknuti na kreativan odgovor u našem prostoru Školice. Ova je akcija inače dio humanitarnog projekta, koji je pokrenula Udruga Europa Donna, a sav prihod ide u korist žena oboljelih od raka dojke.

U radionici ćemo naučiti više o značenju promatrača i promatranja na izložbi suvremene umjetnosti, a posebno ćemo se posvetiti grupnim i individualnim promatračima, a naposlijetku se i sami okušati u stvaranju malenih promatrača od gline.

Materijal i pribor osigurani.

Sudjelovanje je potrebno najaviti na: eduakcija@msu.hr

Voditeljica: Irena Borić, povjesničarka umjetnosti


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.