Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

IDEMO NA VRHOVEC! RADIONICA: Kako povezati skulpturu i arhitekturu

Zbirka Richter, Vrhovec 38
od 11 do 13 sati
dob: djeca školskog uzrasta

U uvodnom djelu radionice djeca će se upoznati s najvažnijim Richterovim rješenjima s područja sistemske skulpture i arhitekture. Istražit ćemo što im je zajedničko?! Jedno od bitnih pitanja bit će: možemo li prenijeti formu skulpture u arhitekturu? Ako da, kako?

U predhodnim radionicama usvojili smo osnovne pojmove kao što su: nacrt i tlocrt, te čemu oni služe! Kroz ovu radionicu pokušat ćemo istražiti što je to zajedničko skulpturi i arhitekturi! Na koje sve načine možemo povezati skulpturu i arhitekturu?

U ovoj radionici istražit ćemo sve načine prenošenja skulpture u arhitekturu, a zadatak sudionika radionice bit će osmisliti arhitekturu inspiriranu kiparskim radovima V. Richtera. Sve što nam treba je originalna IDEJA, koju ćemo zatim olovkom i ravnalima prenijeti na bijeli, glatki papir.

Radionicu vodi Ksenija Filipović, akademska slikarica i kustosica.

Sudjelovanje u radionici je besplatno, a materijal osiguran.

OBAVEZNO najaviti sudjelovanje do petka 5. 04. 2013. na broj 01 60 52 700 ili richter@msu.hr

KAKO DOĆI: Tramvaj broj 6 ili 11, smjer Črnomerec, tramvajska stanica kod Knjižnice i Galerije Vladimir Nazor, kratka šetnja uz Mandaličinu ulicu ili autobus129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, voditeljica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01 60 52 710, ili richter@msu.hr


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.