Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

ZIMZELENI FILMSKI KLUB: PIRAN - PIRANO

dvorana Gorgona, u 18 sati

U okviru Zimzelenog filmskog kluba, za umirovljenike i osobe s invaliditetom, svakoga mjeseca održava se projekcija filma u 18 sati i posjet izložbi uz stručno vodstvo kustosa MSU-a u 17 sati.

Okupljanje u predvorju Muzeja.

O filmu:

U glavnim su ulogama Boris Cavazza, Mustafa Nadarević, Moamer Kasumović i Nina Ivanišin. Glazbu je napisala Tamara Obrovac, a hrvatski koproducent je Franjo Senjak iz Jadran Film laboratorija.

Zaplet filma prati sudbine Talijana Antonija, Bosanca Veljka i Slovenke Anice koje su se nakratko preplele krajem Drugoga svjetskog rata, a uspomene ožive kad Antonio nakon pola stoljeća ponovo dođe u rodni Piran i u svom nekadašnjem domu zatekne Veljka...

Goran Vojnović (Ljubljana, Slovenija, 1980) diplomirao je filmsku i televizijsku režiju na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo u Ljubljani. Autor je romana Čefuri, napolje! (2008) i više nagrađivanih kratkih filmova. Piran – Pirano njegov je dugometražni prvijenac.

Film je osvojio nagrade Vesna za najbolji scenarij, glavnu žensku ulogu (Nina Ivanišin) i montažu na Festivalu slovenskog filma u Portorožu, nagrada za najbolju mušku ulogu (Mustafa Nadarević) na SEE Film Festivalu u Parizu.

Cijena ulaznice za umirovljenike i osobe treće životne dobi iznosi 10 kn.

Ulaznice se mogu kupiti na recepciji u radno vrijeme Muzeja.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.