Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Zagrebačko proljeće ateljea

Umjetnici otvaraju vrata svojih stvaralačkih prostora

Od 17. do 21. travnja 2013. u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnosti i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport održat će se manifestacija Zagrebačko proljeće ateljea. Poticaj za ovu manifestaciju atelje je danas jednog od najvećih živućih umjetnika Ivana Kožarića koji je od 2009. u potpunosti otvoren javnosti smještanjem njegovog cjelokupnog sadržaja u Muzej suvremene umjetnosti. Prepoznavanjem njegove iznimnosti na domaćoj i internacionalnoj sceni taj “laboratorij za oživljavanje” kako ga je sam umjetnik nazvao, postao je simbolom umjetničke kreativnosti, vitalizma i otvorenosti, posve u skladu s umjetnikovom mišlju:Uvijek pred javnost izlazim s istinom. Ja sam gol, ne skrivam ništa. Predajem sve što mi se intimno događa.” Stoga, jednoglasnom odlukom Skupštine HDLU-a, Ivan Kožarić proglašen je umjetničkim direktorom prvog izdanja ove manifestacije kao poticaj umjetnicima da vrata svojih ateljea otvore publici.

Zagrebačko proljeće ateljea otvara se 17. travnja u 12.00 sati u galeriji Hrvatske pošte, Jurišićeva 13.

Opširnije obavijesti o ovoj manifestaciji u kojoj uz sudjelovanje pojedinih umjetničkih institucija, predstavljanjem svojih ateljea sudjeluju mnogobrojni umjetnici, nalaze se stranicama HDLU-a:

http://www.hdlu.hr/2013/04/zagrebacko-proljece-ateljea/

Atelijer Kožarić može se razgledati u redovno radno vrijeme muzeja.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.