Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

OD ŠKARTA DO ARTA

20.04. u 11 sati slučajni i namjerni prolaznici moći će zajedno s nama prijeći put od ŠKARTA DO ARTA

Već treće proljeće mladi polaznici ZekaeM-ovog Učilišta svojim akcijama oživljava javne prostore... Nakon Cvjetnog trga i Zrinjevca, ZekaeM je prešao Savu. Ovogodišnja će se akcija održati u Novom Zagrebu, točnije ispred institucije koja je najzaslužnija što su prekosavski dio našeg grada prestali nazivati samo „velikom spavaonicom“ Zagreba. Oživljavajući prostor ispred i u foajeu Muzeja suvremene umjetnosti aktivno pomažemo u buđenju Novog Zagreba.

Stvaralaštvom mladih tematizirali smo dio krupnijih problema suvremenog života kao što je gomilanje materijalnog i mentalnog smeća, otuđenje, nekomunikacija i sve brži tempo života.

U performansu gomilanja stvarnog otpada njegovim recikliranjem nastaju etide koje nas, transformirajući se u točke gomilanja kulturnog smeća današnje „trash kulture“, nivo po nivo vode do ulaza u MSU u čijem predvorju i galeriji stižemo i do arta – plesnih i mimskih etida.

Akciju su osmislila djeca i mladi iz Lutkarskog, dramskog i plesnog studija Učilišta ZekaeMa sa svojim voditeljima.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.