Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

RADIONICA: PRIČAM TI PRIČU, PRIČAŠ MI PRIČE

Školica, od 15 do 17 sati

dob djece: od 7 do 12 godina

U prvoj radionici iz serije "Pričam ti priču, pričaš mi priče" naučit ćemo ponešto o temi istine i laži, stvarnosti i privida, činjenica i maštarija. Vidjet ćemo kako se one isprepliću i kako suvremeni umjetnici lako poljuljaju naše spoznaje o istinitome i lažnome. Na radionici ćemo upoznati radove Dalibora Martinisa, Kristine Leko, Andréa Caderea, Plamena Dejanova i Swetlane Heger koji na različite, istinite i lažne, načine dotiču temu putovanja. Bilo da je riječ o lažnim tramvajskim kartama, o iskustvima odlaska u Ameriku, o snalaženju u novom gradu ili o odlasku na ljetovanje, osmislit ćemo vlastitu priču o putovanju. Poželjno je da sudionici radionice donesu iskorištene karte za tramvaj, vlak, bus, koncert, predstavu itd. Tehnikom kolaža i fotomontaže izradit ćemo svoju kartu i ispričati istinitu ili lažnu priču o tome kamo nas vodi ta karta.

Materijal i pribor osigurani.

Zbog ograničenog broja polaznika sudjelovanje je potrebno najaviti na: eduakcija@msu.hr

Voditeljica: Irena Borić, povjesničarka umjetnosti

Tijekom mjesec dana, od 18. travnja do 18. svibnja, održat će se niz zanimljivih radionica, susreta s umjetnicima i kustosima, istraživanja skrivenog života muzejskih predmeta. Muzejsko pripovijedanje slično je svakom drugom pripovijedanju – ima uvod, zaplet i rasplet – ali se po mnogo čemu razlikuje od „običnog“ pričanja. Da bi se ispričala muzejska priča, osim mašte, potrebno je poznavati i činjenice. I još važnije: potrebno je znanje o muzejskom predmetu na zanimljiv način prenijeti drugima. A to je posao koji sa zadovoljstvom radimo mi „muzejske pričalice“. Nama su i vaše priče zanimljive i dragocjene, jer samo s njima možemo stvoriti živost kojoj teži muzej. Zato ćemo kroz igru slušati jedni druge i naučiti mnoge tajne koje skrivaju djela suvremene umjetnosti.

Autorica projekta: Nada Beroš, voditeljica Pedagoškog odjela

Radionice je osmislila i vodi: Irena Borić, povjesničarka umjetnosti


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.