Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

MIMO PREDSTAVLJA: THE BONEBOMB I IVANA VRAGOLOVICHA

Peti koncert iz programa počinje točno u 20 sati, u dvorani Gorgona. Prijenos uživo i ovoga puta možete pratiti na: http://www.mimo.com.hr/

THE BONEBOMB

The Bonebomb su bend koji kao da je upravo izašao iz radionice Blue Note Recordsa nudeći svjež pristup nu jazzu uz finu primjesu soula i r’n'b-a“. Dubravko Jagatić, T-portal.

The Bonebomb čine: Nikola Jerković, Ljubomir Kraljević, Jurica Leikauff, Mario Bočić, Zvonimir Bajević, Vlatko Pejić, Marko Rabatić i Iva Kolar (artwork). Iskusna ekipa glazbenika koja se već dokazala suradnjama s imenima poput Legena, Soul fingersa, Prljavog kazališta, Meritas i mnogih drugih, odvest će svoju publiku na ugodno putovanje kroz ikonografiju i zvukove plesnog jazza, soula, funka, rhythm&bluesa i filmskih soundtracka iz najboljih vremena Hollywooda.

"Odličan primjer što se dogodi kad iskusna glazbena ekipa u svojoj glavi izvrti dobar film, bez obzira što je Hollywood daleko." (Ravno do dna)

IVAN VRAGOLOVICH

Ivan Vragolovich (Folk – Rock – Blues) dobitnik je nagrade Porin u kategoriji najboljeg blues albuma i produkcije u 2012.godini za svoj prvi album u diskografiji “I AM A MAN” snimljen u legendarnom Sun studiju u Memphisu, USA. Ujedno je i pobjednik 1. hrvatskog blues challenga u kategoriji solo/duo 2009/2010. Od 2006. do danas I. Vragolovich nastupao je po brojnim hrvatskim i stranim klubovima te je imao čast i priliku nastupiti kao predgrupa ili predizvođač svjetski poznatim umjetnicima poput Nicka Cavea and the Bad Seedsa, Johnnyja Wintera, Charlieja Musselwhitea, Stefanovskog & Tadića…

Aleksandar Dragaš (hrvatski glazbeni kritičar i novinar) napisao je za Ivana Vragolovich-a članak naslovljen «Ovo su vođe hrvatskog glazbenog ustanka», a objavljen 2009. u novinama «Jutarnji List».

«Da pjeva na hrvatskom, Ivan Vragolović iz Slavonskog Broda, odmah bi se nametnuo kao naš najkompletniji kantautor, “iskovan” po uzoru na Dylana, Townesa Van Zandta, Neila Younga. Ispovjedne folk-rock pjesme i nastup odaju gorljivog posvećenika glazbi koju voli i uvjerljivo izvodi, bilo na Art & Music festivalu na kojem, nažalost, nije pobijedio 2008. ili na Vip INmusicu.» A.D. «Jutarnji List» 14.03.2009.

Cijena ulaznice:15kn (75% ide izvođačima dok 25% ide za promociju)

MIMO je projekt koja gura našu najoriginalniju, kvalitetnu glazbu kroz (do sada) zatvorena vrata mainstream medija.

Opći cilj projekta MIMO je osigurati vidljivost i kontinuirani razvoj autentičnog glazbenog stvaralaštva u Hrvatskoj te doprinijeti izgradnji hrvatske glazbene scene koja uspješno prati europske trendove i prepoznata je i cijenjena kako u hrvatskom društvu tako i u svijetu.

Specifični ciljevi projekta:

- promovirati domaću kvalitetnu originalnu autorsku glazbu, koja nije dovoljno dostupna široj javnosti u RH
- poticati i podržati glazbeno stvaralaštvo domaćih autora, posebice mladih
- doprinijeti jačanju veza između vodećih medija i manje poznatih domaćih kvalitetnih glazbenika u svrhu upoznavanja šire javnosti s vlastitim kulturnim bogatstvom i raznolikošću glazbene scene u Hrvatskoj
- doprinijeti afirmaciji domaćih glazbenika na međunarodnoj glazbenoj sceni

Producenti: KREŠIMIR ZNIKA ,VIBRA i BRANKO KOSTELNIK, MSU


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.