Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

SVJETSKI DAN PLESA – IZVEDBA PREDSTAVE „LARGE“

dvorana Gorgona u 20 sati

Povodom obilježavanja Svjetskog dana plesa u dvorani Gorgona u MSU najstariji hrvatski ansambl suvremenog plesa Studio za suvremeni ples Zagreb izvest će predstavu „Large“.

Nakon niza godina egzistiranja u prostoru i međuprostoru i njegovim odrazima, nalazimo se u trenutku u kojem se krajnji rok brzo približava! Rok je Sada! Sada znači intenziviranje svakog iskustva. U našem dekadentnom vremenu, u godini kolapsa, samo Sada je bitno. Ono je procjep, ono je rok u kojem se ispituju naše budućnosti, naše namjere i naše strategije. Predstavom „Large“ članovi Studija za suvremeni ples osluškuju proročanstva koja se ispunjavaju, distopije i utopije koje se stvaraju i razaraju pred našim očima. „Large“ slavi metamorfozu, trenutak nastajanja i nestajanja, predstavu koja se izvodi samo jednom , samo Sada i ne može se ponoviti. "Large" je rock'n’roll! Globalna kriza vodi nas do jučerašnje vizije budućnosti koja se pokazala fatalno pogrešnom. Euro, Svjetska banka, rejting agencije, sigurnosne mjere, internet mreže… Sve se pokazalo tako pogrešno, raspada se pred našim očima i izgleda gore od najcrnjeg scenarija, ali to je neizbježan moment SF-a. Upravo ono čega smo se pribojavali, na kraju se i dogodilo, ali u potpuno drugačijem obliku od očekivanog – ono što nismo mogli ni zamisliti postalo je opće mjesto, uobičajeno i svakodnevno. Ovo je trenutak završnog obračuna, panične kupovine ovoga Ovdje i ovoga Sada. Prekid s linearnim vremenom može djelovati obeshrabrujuće, ali u isto vrijeme je i oslobađajući – nema zadanog slijeda događaja. Događaje i značenja možemo posložiti kako nam odgovara ili ih ostaviti razbacane posvuda u potpunom kaosu. Koje su etičke posljedice ovog dekadentnog vremena? Koje su ontološke implikacije? I da li smo naposljetku uopće sposobni za novo vrijeme?

Ulaz je besplatan.

koncept, koreografija: Sanja Tropp Frühwald
kreacija, izvedba: Branko Banković, Dina Ekštajn, Bruno Isaković, Martina Tomić, Ana Vnučec, Bosiljka Vujović Mažuran
theory streching: Igor Dobričić
svježe oko: Mario Kovač
glazba, izrada instrumenata: Damir Šimunović
asistent za glazbu: Till Frühwald
kostimi, styling: Zdravka Ivandija
asistentica kostimografkinje: Ana Paulić
scena: Matija Šantić
dizajn rasvjete: Sanja Tropp Frühwald
majstor rasvjete: Milan Kovačević
PR: Ana Kovačević
grafički dizajn: Dinko Uglešić
fotografija, kamera: Danko Stjepanović
produkcija: Studio za suvremeni ples VRUM
umjetničke voditeljice: Bosiljka Vujović Mažuran, Sanja Tropp Fruhwald
producent: Branko Banković
projekt su podržali: Gradski ured za obrazovanje kulturu i šport - Zagreb, Ministarstvo kulture RH
partner projekta: Muzej suvremene umjetnosti Zagreb


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.