Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

IDEMO NA VRHOVEC! AUDIO RADIONICA "ZVUKOPRIČE" I LIKOVNA RADIONICA "TEMELJI U ZRAKU"

Zbirka Richter, Vrhovec 38
od 11 do 13 sati
dob: djeca školskog uzrasta

Ove subote 4.5.2013. pozivamo vas na čak dvije kreativne radionice: audio radionicu „Zvukopriče“ i likovnu „Temelji u zraku“. Radionice se međusobno prožimaju i nadovezuju, a odvijat će se istovremeno u prostoru Zbirke Richter od 11 do 13 sati i namijenjene su djeci školskog uzrasta.

Kroz ovogodišnju temu „Male priče o arhitekturi“ upoznat ćemo vas s Richterovim arhitektonskim projektima, istraživanjima i iznimno bogatim opusom, bilo da je riječ o izvedenim projektima ili o idejnim projektima. Neke od Richterovih revolucionarnih ideja bile su: arhitektonski objekti s „temeljima u zraku“, paviljon na vodi u obliku piramide, kuće bez ijednog pravog kuta…

Vizionarska arhitektura Vjenceslava Richtera bit će inspiracija audio-likovnoj radionici na kojoj će sudionici osmisliti i nacrtati svoje vizije neobičnih kuća čiji su „temelji u zraku“. Ali to nije sve! Ideja je da s polaznicima likovne radove verbaliziramo, stvorimo zvukopriče i ozvučimo zamišljene prostore budućnosti. Svaki će polaznik tako snimiti zvukove u vanjskom i unutarnjem prostoru Zbirke Richter te zvukom ispričati priču o svojoj vizionarskoj zamisli. Priče ćemo obraditi dodavanjem zvučne podloge, glazbe, efekata, različitih zvukova…

Pričom o vizionarskom prostoru, kući, objektu ili muzeju kreirat ćemo zvukopriče

koje će svaki polaznik na kraju radionice moći na CD-u ponijeti kući.

Sudjelovanje je besplatno, a materijal osiguran.

Pozivamo sve posjetitelje da svojim sudjelovanjem dožive uzbudljivu istraživačku avanturu!

Zadnji dan akcije, na Međunarodni dan muzeja 18.5.2013. bit će organizirana prigodna izložba radova nastalih na istraživačkim audio i vizualnim radionicama.

Voditelji audio radionice: Srđan Nogić, ton majstor (Hrvatski radio), Ivana Market, (Centar za kulturu i film August Cesarec)

Voditeljica likovne radionice: Ksenija Filipović, akademska slikarica i kustosica

OBAVEZNO najaviti sudjelovanje do petka 3.05.2013. na broj 01 60 52 700 ili richter@msu.hr

KAKO DOĆI: Tramvaj broj 6 ili 11, smjer Črnomerec, tramvajska stanica kod Knjižnice i Galerije Vladimir Nazor, kratka šetnja uz Mandaličinu ulicu ili autobus129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, voditeljica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01 60 52 710, ili richter@msu.hr


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.