Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

ESSL ART AWARD CEE 2013

Otvorenje izložbe i izbor lauerata, 14. 5. 2013. u 19.00 sati. Ovogodišnji laureati ESSL ART AWARD CEE su Jelena Lovrec i Vanja Babić.

Umjetnička nagrada ESSL ART AWARD CEE pronalazi i otkriva inovativne mlade umjetnike iz Bugarske, Hrvatske, Češke, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Mađarske. i prvi put 2013, umjetnike iz Turske.

Nagradu za mlade umjetnike utemeljio je austrijski kolekcionarski bračni par, Agnes i Karlheinz Essl, a dodjeljuje se u suradnji sa stručnjacima, muzejima i umjetničkim akademijama svake dvije godine u onim zemljama gdje djeluje obiteljsko poduzeće Baumax. Glavno nastojanje nagrade jest dobiti što širi i slojevitiji uvid u mladu umjetničku scenu srednje i jugoistočne Europe. Međunarodni žiri odabrao je iz svake zemlje deset umjetnika čiji će radovi biti prikazani na nominacijskoj izložbi za ESSL ART AWARD. Dvoje pobjednika primit će novčane nagrade, a Muzej suvremene umjetnosti Essel iz Austrije ugostit će ih na velikoj završnoj izložbi gdje će se predstaviti zajedno s nagrađenim umjetnicima iz ostalih zemalja.

„Noć nominiranih“ održava se tijekom svibnja u svim zemljama sudionicima, kada žiri na licu mjesta odabire dvoje laureata. Svečanosti će nazočiti kolekcionarka, prof. Agnes Essl.

Nominirani iz Hrvatske: Vanja Babić, Anja Jelaska, Leona Kadijević, Ana Kovačić, Margareta Lekić, Mario Leko, Jelena Lovrec, Petra Mrša, Stjepan Šandrk, Marita Stanić

Ulaz slobodan!

14. 5. – 2. 6. 2013.

Ovogodišnji laureati ESSL nagrade su Jelena Lovrec i Vanja Babić.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.