Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

MIMO PREDSTAVLJA: IRENA ŽILIĆ I RADOST!

6. koncert iz ciklusa održat će se 10.5.2013 točno u 20 sati u dvorani Gorgona. Prijenos uživo možete pratiti na: http://www.mimo.com.hr/

RADOST!
Radost! se naziva post post post pop rock bendom, članovi se kunu u nedostižne legende avangarde poput Beefhearta, Residentsa i Zappe, a uspoređivali su ih sa svim i svačim od Gang of Four preko Buldožera do Arsena Dedića i Tome Bebića. Kompromisno ih možete smatrati kombinacijom Funkadelicsa i Kinksa koji su upravo počeli slušati kraut rock, a žele da im album zvuči poput Jesus Lizarda uz poneki solo Slayera.
Radost! je u svojoj prvoj inkarnaciji nastala u drugoj polovici devedesetih godina prošlog stoljeća. Godine 2007. utemeljitelj grupe Goran Bogunović okreće se obitelji i reaktivira bend uz pomoć brata koji se hvata mikrofona. Postava se popunjava Mariom Oračem i Dimitrijem Petrovićem za unplugged nastupe pred publikom u Zagrebu i Beogradu. Prvi DIY album „Radost! oslobađa“ objavljuju iste godine paralelno za etikete Slušaj Najglasnije i beogradski Kornet. Pojavljuju se na Kornetovoj kompilaciji „Šta treba maloj deci“ i započinju pojačanu koncertnu aktivnost diljem Balkana.Krajem 2009. godine za Kornet izlazi drugi DIY album „Radost! si i u radost ćeš se pretvoriti“. Koncertna aktivnost kulminira do kraja 2010. i početka 2011. kada bend zbog poslovnih i obiteljskih obveza napušta Mario Orač, kojeg zamjenjuje Dino Kraljeta. Radost! ponovno pojačava koncertnu aktivnost kako bi do današnjeg dana skupila koju stotinu nastupa.
Sredinom 2012. bend ulazi u studio Kramasonik kako bi pod snimateljskim vodstvom Hrvoja Nikšića snimili svoj treći album, a prvi po kakvoj-takvoj lege artis proceduri. Album „Radost! Jede svoju djecu“ izašao je prije par dana...

Radost! - http://www.youtube.com/watch?v=8yWNtBsC3CQ


IRENA ŽILIĆ
je u kratkom vremenu od izlaska svog prvog EP-a "Days Of Innocence" i ozbiljnijih svirki postala top temom glazbenih kritičara. Evo što kažu o ovoj mladoj zagrebačkoj kantautorici:

„Isprika unaprijed na blagonaklonosti, ali dugo, dugo nije bilo nečeg ovoliko lijepog na našoj sceni. Jednostavnog. Intimnog. Sjetnog.“ (Anđelo Jurkas – Ravno Do Dna)

„Njezin zvonki, kristalno čist vokal, bogat gitaristički stil, krasne melodije, izgled, karizmatičnost i sposobnost da u trenu slušatelja uvuče u pjesmu velike su Irenine odlike.“(Aleksandar Dragaš – Jutarnji.hr)

„Okačen bez ikakve medijske pompe, "Days Of Innocence" je svejedno postao neizostavno čvorište razgovora sa svim prijateljima i znancima koji od muzike žive jednako kao i ja, dakle puneći njome vlastite spremnike, razrješujući uz njezinu pomoć svoje nedoumice.“ (Goran Pavlov – Pot lista)

Irena Žilić - http://www.youtube.com/watch?v=ZVUbcq3sK70


Cijena ulaznice iznosi: 15kn (75% ide izvođačima dok 25% ide za promociju)

MIMO je projekt koja gura našu najoriginalniju, kvalitetnu glazbu kroz (do sada) zatvorena vrata mainstream medija. Opći cilj projekta MIMO je osigurati vidljivost i kontinuirani razvoj autentičnog glazbenog stvaralaštva u Hrvatskoj te doprinijeti izgradnji hrvatske glazbene scene koja uspješno prati europske trendove i prepoznata je i cijenjena kako u hrvatskom društvu tako i u svijetu.

Specifični ciljevi projekta:
- promovirati domaću kvalitetnu originalnu autorsku glazbu, koja nije dovoljno dostupna široj javnosti u RH
- poticati i podržati glazbeno stvaralaštvo domaćih autora, posebice mladih
- doprinijeti jačanju veza između vodećih medija i manje poznatih domaćih kvalitetnih glazbenika u svrhu upoznavanja šire javnosti s vlastitim kulturnim bogatstvom i raznolikošću glazbene scene u Hrvatskoj
- doprinijeti afirmaciji domaćih glazbenika na međunarodnoj glazbenoj sceni

producenti: KREŠIMIR ZNIKA i BRANKO KOSTELNIK


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.