Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

IDEMO NA VRHOVEC! MALE PRIČE O ARHITEKTURI I ZVUKOPRIČE

Zbirka Richter, Vrhovec 38, od 11 do 13 sati
dob: djeca predškolskog uzrasta

U sklopu 18. edukativne akcije muzejskih pedagoga Zbirka Richter i Centar za kulturu i film August Cesarec organiziraju kreativne radionice pod nazivom „MALE PRIČE O ARHITEKTURI“ i „ZVUKOPRIČE“ u kojima ćemo, nadahnuti istraživačkim svijetom Vjenceslava Richtera, eksperimentirati i istraživati različita područja arhitekture, umjetnosti, likovnosti, zvuka i glazbe. Neke od Richterovih revolucionarnih ideja kao što su objekti s „ temeljima u zraku“, stambeni objekti koji se uvijek okreću i stalno mijenjaju pogled stanovnika, „Heliopolisi“, kuće bez ijednog pravog kuta poslužile su nam kao inspiracija za osmišljavanje likovnih i audio radionica.

U subotu 11. svibnja, od 11 do 13 sati, u Zbirci Richter možete sudjelovati u likovnoj radionici pod nazivom „Idealni grad“ i audio radionici „Zvukopriče“. Radionice se odvijaju istovremeno i nadovezuju se jedna na drugu, a namijenjene su djeci predškolskog uzrasta. Unutar audio radionice ZVUKOPRIČE polaznici će akustički predočiti zamišljene stambene prostore budućnosti. Pričom o nekom prostoru, kući, objektu, muzeju.., tj. verbalnom reinterpretacijom istih, obogaćenima zvučnom kulisom zamišljenih arhitektura, kreirat ćemo zvukopriče koje će svaki polaznik dobiti na CD-u na kraju radionice. U likovnoj radionici nastavit ćemo s izradom makete idealnog grada jer smo u prethodnoj radionici već postavili građevine i ceste. Ove ćemo subote izraditi: prometna sredstava, šetališta, parkove, rijeke itd.

Voditelji su:
Lana Gospodnetić, odgajateljica i pedagoginja
Srđan Nogić, ton majstor na Hrvatskom radiju
Ivana Market, Centar za kulturu i film August Cesarec i vanjska suradnica Hrvatskoga radija

Na Međunarodni dan muzeja 18.5.2013. bit će prezentirani svi radovi nastali na istraživačkim radionicama kao i modna revija inspirirana stvaralaštvom Vjenceslava Richtera, a koja je nastala u suradnji Centra za kulturu i film August Cesarec, Zbirke Richter i Škole za modu i dizajn.

Pozivamo vas da se uključite i doživite uzbudljivu istraživačku avanturu!

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a materijal osiguran.
Poželjno je najaviti sudjelovanje na broj 01 60 52 700 ili richter@msu.hr

DODATNE INFORMACIJE:

Vesna Meštrić, voditeljica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr tel. 01 60 52 710, ili richter@msu.hr


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.