Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

RADIONICA: NOSOROG

od 11 do 13 sati
dob djece: osnovnoškolski uzrast

„Muzejske pričalice“ znaju koliko je važan živi svijet koji nas okružuje i da je to česta tema umjetničkih radova. Živi svijet je raznolik, ali i mi ljudi smo raznovrsni i moramo se međusobno u toj drukčijosti poštovati. Mali dom – dnevni centar za rehabilitaciju djece i mladeži s oštećenjem vida i dodatnim utjecajnim teškoćama u razvoju pokrenuo je 2011. projekt oblikovanja skulpture nosoroga (slabovidna i osamljena životinja s kojom se djeca lako identificiraju). Djeca s višestrukim oštećenjima radila su na Nosorogu koji je, boraveći u različitim gradskim prostorima, skupljao iskustva i razvijao se, dok je istodobno mijenjao boju „kože“.

Sada taj Nosorog stiže i u predvorje MSU-a. Moćnu životinju, koja izumire, ovjekovječili su mnogi umjetnici, primjerice Dürer ili Dali. Na radionici ćemo saznati mnogo o usamljeniku iz dalekih savana, ali i o tom jedinstvenom Nosorogu iz Malog doma koji mijenja boje. Potom će sva djeca zajedno stvarati svoje likove nosoroga, crtajući ili kolažirajući, koji će, dakako, biti izmaštani. Radionica je organizirana u suradnji s Malim domom – dnevnim centrom za rehabilitaciju djece i mladeži s oštećenjem vida i dodatnim utjecajnim teškoćama u razvoju.

Materijal i pribor osigurani.
Voditeljica radionice: mr. Margareta Vidmar, prof. rehabilitator/likovna terapeutica i umjetnica
Sudjelovanje je potrebno najaviti na: Daniela Bilopavlović Bedenik, kustosica MSU-a / daniela.bilopavlovic@msu.hr

Letak u PDF formatu možete preuzeti u nastavku.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.