Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

IZLOŽBA RADOVA SUDIONIKA LIKOVNIH I AUDIO RADIONICA „MALE PRIČE O ARHITEKTURI“ I MODNA REVIJA UČENIKA ŠKOLE ZA MODU I DIZAJN

Zbirka Richter, Vrhovec 38
od 12 do 20 sati

Na kraju ovogodišnje 18. muzejske edukativne akcije u Zbirci Richter održat će se cjelodnevno događanje kojim se Zbirka Richter ujedno priključuje i obilježavanju Međunarodnog dana muzeja. U subotu 18. svibnja, od 12 do 20 sati očekuje vas:

IZLOŽBA „MALE PRIČE O ARHITEKTURI“

Pozivamo sve sudionike radionica, roditelje, prijatelje i ljubitelje umjetnosti da nas posjete 18.5. i pogledaju izložbu najboljih radova nastalih na likovnim i audio radionicama u proteklih mjesec dana. Na izložbi možete vidjeti radove nastale na likovnim radionicama: „Stambena zgrada budućnosti“, „Idealni grad“ i „Temelji u zraku“ te čuti što su djeca kreirala na audio radionicama „Zvukopriče“. Vjerujemo da će vam biti zanimljivo vidjeti kako djeca zamišljaju stambene zgrade budućnosti, kuće čiji su temelji u zraku, kao i vidjeti maketu idealnog grada koju su od najrazličitijih materijala stvorila djeca na radionicama za najmlađe. Također, u prostoru Zbirke Richter, moći ćete poslušati „Zvukopriče“ u kojima su polaznici pokušali akustički predočiti zamišljene prostore budućnosti.

Izložbu možete pogledati 18.5.2013 od 12 do 20 sati.

MODNA REVIJA

U sklopu projekta „IZRAZI SE“ u 19 sati možete pogledati modnu reviju učenika Škole za modu i dizajn iz Zagreba inspiriranu radovima V. Richtera u parku skulptura. Projekt „Izrazi se“ rezultat je dvogodišnje suradnje Zbirke Richter (Muzeja suvremene umjetnosti), Centra za kulturu i film „August Cesarec“ i Škole za modu i dizajn kroz koju su potaknuti i ostvareni novi oblici učenja i kreativnog izražavanja učenika. Projektom su obuhvaćene sve faze nastanka odjevnih predmeta, od ideje do realizacije, a rezultati projekta bit će prezentirani na modnoj reviji za koju je posebno komponirana i glazba.
Nakon revije pozivamo vas na druženje uz mali domijenak. Kostime za modnu reviju osmislile su i izradile učenice Škole za modu i dizajn pod vodstvom svojih profesora.
Izložbu skica za kostime možete pogledati u parku skulptura Zbirke Richter, u subotu 18.5.2013 od 12 do 20 sati.

Autorice projekta:
Ivana Market, Centar za kulturu i film A. Cesarec i Ksenija Filipović, akademska slikarica i kustosica
Voditeljica edukativnog programa: Vesna Meštrić, viša kustosica

KAKO DOĆI: Tramvaj broj 6 ili 11, smjer Črnomerec, tramvajska stanica kod Knjižnice i Galerije Vladimir Nazor, kratka šetnja uz Mandaličinu ulicu ili autobus129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, voditeljica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01 60 52 710, ili richter@msu.hr

Deplijan u PDF formatu možete preuzeti na linku u nastavku.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.