Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Idemo na Vrhovec - „Temelji u vodi“

subota, 25. 5. 2013, od 11 do 13 sati

Radionica „Temelji u vodi“ namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta.

Tema radionice su Richterovi arhitektonski projekti, istraživanja i iznimno bogat opus, bilo da je riječ o izvedenim ili o idejnim projektima.Neke od Richterovih revolucionarnih ideja bile su: arhitektonski objekti s temeljima u zraku, vodeni paviljon u obliku piramide, kuće bez ijednog pravog kuta…

Richterovi arhitektonski objekti s temeljima u zraku bili su nam poticaj za prethodnu, audio i likovnu radionicu, a nadovezujući se ove subote na nju, istražit ćemo arhitekturu čiji su temelji u vodi.

Nakon uvodne priče o najzanimljivijim Richerovim arhitektonskim idejama, te najzanimljivijim arhitektonskim projektima drugih autora, polaznici radionica će sami osmisliti, nacrtati i izraditi makete vlastitih vizija neobičnih kuća. Svaki polaznik će na kraju radionice ispričati priču o svojoj arhitektonskoj ideji.

Sudjelovanje je besplatno, a materijal osiguran.

Voditeljica likovne radionice: Ksenija Filipović, akademska slikarica i kustosica

OBVEZNO najaviti sudjelovanje do petka 24. 5. 2013. na broj 01 60 52 700 ili richter@msu.hr

KAKO DOĆI: Tramvaj broj 6 ili 11, smjer Črnomerec, tramvajska stanica kod Knjižnice i Galerije Vladimir Nazor, kratka šetnja uz Mandaličinu ulicu ili autobus129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, voditeljica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01 60 52 710, ili richter@msu.hr


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.