Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

MALA ŠKOLA ARHITEKTURE: RADIONICA "UNUTRAŠNJOST PROSTORA"

utorak, 28. svibnja, Školica, u 14 sati

U prostoru Školice održat će se radionica "Unutrašnjost prostora“ inspirirana izložbom Josipa Vanište "Ukidanje retrospektive" i problemima percepcije prostora koje otvara umjetnik u svojim radovima. “Treba samo isprazniti prostor, ne napuniti ga”, kaže Vaništa. No što ostaje kada se prostor isprazni? Pristupajući njegovu djelu uvučeni smo u igru iluzije koja nas tjera na promišljanje vlastitog načina gledanja na svijet. Sudionici radionice „preoblikovat“ će prostor Školice stvarajući prostorne crteže trakama u boji ili pak izrezujući tj. oduzimajući siluete svojih tijela iz velikih platnenih ploha. Na neki će način ponavljati Vaništine postupke u potrazi za novim odnosima punog i praznog, svjetla i sjene, novim perspektivama i iluzijama prostora.

Radionica je dio projekta Mala škola arhitekture / Prostorija kojeg od 2010. zajedno organiziraju Hrvatska komora arhitekata, Društvo arhitekata Zagreba i Udruga OPA. Cilj je ovog projekta promoviranje edukacije za sadržaje arhitekture i urbanizma kod djece i mladih, te još šire, popularizacija sadržaja vizualne kulture. Radionica je i svojevrsna najava izložbe Prostorija, planirane za početak lipnja na kojoj će biti predstavljena dosadašnja iskustva ovog projekta.

U radionici će sudjelovati učenici OŠ Šestine i August Cesarec, a vodit će je Aneta Mudronja te mladi arhitekti iz Archisquada - odreda za arhitekturu savjesti, u suradnji s učiteljicama likovne kulture Idom Loher i Ksenijom Bajić.

Više informacija potražite na: eduakcija@msu.hrUpozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.