Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

RADIONICA: NOSOROG

predvorje MSU-a, od 11 do 13 sati

Mali dom – dnevni centar za rehabilitaciju djece i mladeži s oštećenjem vida i dodatnim utjecajnim teškoćama u razvoju pokrenuo je 2011. projekt oblikovanja skulpture nosoroga (slabovidna i osamljena životinja s kojom se djeca lako identificiraju). Djeca s višestrukim oštećenjima radila su na Nosorogu koji je, boraveći u različitim gradskim prostorima, skupljao iskustva i razvijao se, dok je istodobno mijenjao boju „kože“. Nosorog je stigao i u predvorje MSU-a. Moćnu životinju, koja izumire, ovjekovječili su mnogi umjetnici, primjerice Dürer ili Dali.

Na prvoj radionici saznali smo mnogo o usamljeniku iz dalekih savana, ali i o tom jedinstvenom Nosorogu iz Malog doma koji mijenja boje. Ovog utorka, u likovnoj akciji preljepljivanja površine skulpture selotejpom sudionici radionice preobrazit će trenutno zelenog Nosorga u bijelog.

Materijal i pribor osigurani.

Voditeljica radionice: mr. Margareta Vidmar, prof. rehabilitator/likovna terapeutica i umjetnica

Sudjelovanje je potrebno najaviti na: Daniela Bilopavlović Bedenik, kustosica MSU-a / daniela.bilopavlovic@msu.hr

Radionica je organizirana u suradnji MSU-a s Malim domom – dnevnim centrom za rehabilitaciju djece i mladeži s oštećenjem vida i dodatnim utjecajnim teškoćama u razvoju.

Projekt kao svoje ciljeve postavlja aktivno uključivanje djece s invaliditetom u kulturni život grada, senzibilizacija djece za problematiku osoba s invaliditetom, razvijanje interesa za povijest umjetnosti, poticanje mašte i kreativnosti te podizanje ekološke svijesti.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.