Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

POSLJEDNJI KONCERT PRVOG CIKLUSA "MIMO": SPREMIŠTE I LUKA BELANI

8. i završni koncert prvog ciklusa MIMO održat će se 7.lipnja 2013., s početkom točno u 20 sati, u dvorani Gorgona. Nakon koncerta, od 22 sata očekuje vas after party u predvorju i na terasi MSU-a. Prijenos uživo možete pratiti na: www.mimo.com.hr/

SPREMIŠTE
Zagrebački bend Spremište nastao je u podrumu jedne crkve na Knežiji, u nedostatku životnog sadržaja dvojice osnovnoškolskih prijatelja. Mateju Periću na bubnjevima i Hrvoju Klemenčiću na gitari nakon jedne probe priključuje se i treći prijatelj iz razreda Marijan Uroić-Norman, pod isprikom kako on unatoč zavidnom glazbenom (ne)znanju ipak posjeduje instrument – gitaru. Doduše, njegova gitaristička karijera završava završetkom prve probe i to čuvenim telefonskim razgovorom Kleme i Normana: „Čuj, Norman, a kaj veliš na ideju da se prebaciš na bas? – Na kaj? – Bas, Norman. Znaš ono, zgleda ko gitara, deblje žice, najbitniji instrument u bendu… – Najbitniji, veliš? Može.” I tako trojac nadobudno počinje s vježbanjem, ni manje ni više nego kaubojskih pjesama što je bio Normanov doprinos bendu - pjesmarica lokalnih bauštelaca s posla tate Uroića. Uoči prvog nastupa u dvorištu crkve bendu, na Klemin nagovor, pristupa Dario Stilinović kao pjevač. Tijekom prve godine kroz sastav benda prošla su imena kao što su Vjekoslav Grubišić, Sven Bahat i Veno Bojanovsky. Međutim, zbog prevelike koncentracije zdravog razuma dotičnih nije bilo mjesta za nadanje u uspjeh benda. Sve je počelo s coverima naših junaka iz 60-ih, a ubrzo smo Stilu, kako bismo mu objasnili da nije Jim Morrison, uvalili gitaru da bude lijep, a bend se posvećuje isključivo autorskom radu. Od 2005. godine Spremište djeluje u nepromijenjenom sastavu, te obilazi gotovo sve klubove u Zagrebu i okolici u kojima ima žive svirke (Medika, Pauk, Purgeraj, Pepermint, Retro, Avenue Ball, Sax, Kset, Hard place, Lapsus, KSFF, Praćka, Route 66, Soba, Time, INbar, Autsajder...), a kao neke od najmilijih moramo istaknuti svirke na "Imagine festivalu 2007", “MUN festu 2010“, “Rovinj Music Festivalu 2011”, brucošijadi Filozofskog 2011., INmusicu 2012., brucošijadi FER-a 2012. i DOF-u 1012. Nakon skoro dvije godine rada, bend 2011. dovršava album poluprofesionalne produkcijske kvalitete – jeboTon te se nada financijskoj potpori bilo koje vrste.

https://soundcloud.com/spremiste
https://www.facebook.com/spremiste

LUKA BELANI
Kantautor iz Križevaca s adresom u Zagrebu. Sa svoja dva albuma, B-Side Of My Mind (2009) te Changin’ Chapters (2011) izadnih za Aquarius Records privukao je pažnju kritike i publike. B-Side Of My Mind je od strane nekoliko eminentnih kritičara nazivan debi albumom godine. Dvije godine kasnije album Changin’ Chapters postiže još veću medijsku pažnju, odlične recenzije u tiskanim (…najuzbudljiviji domaći rock glazbenik na granici akustičnog kantautorstva i strastvenog bendovskog rocka…, Horvat, Vjesnik.) i internet medijima te potvrdu nastupom na INmusic festivalu 2011. na main stageu. Album je uvršten u Top5 domaćih albuma 2011. po godišnjoj listi T-portala u kojoj je sudjelovalo 32 glazbenih urednika i novinara. Iskustvom broji preko 300 nastupa, solo i s bendom. Uz nastupe u Hrvatskoj, to uključuje i nastupe u Londonu, Amsterdamu, Mađarskoj, Srbiji, turneju po jugozapadnoj Engleskoj (veljača 2013.) te četiri turneje u Njemačkoj, od kojih je posljednja (u travnju 2013.) bila i mini-europska uključujući Beč i Bratislavu.

www.myspace.com/lukabelani
www.lukabelani.bandcamp.com
http://lukabelani.com/
www.facebook.com/LukaBelaniMusic
www.soundcloud.com/lbelanimusic

Cijena ulaznice iznosi: 15kn (75% ide izvođačima dok 25% ide za promociju)

MIMO je projekt koja gura našu najoriginalniju, kvalitetnu glazbu kroz (do sada) zatvorena vrata mainstream medija. Opći cilj projekta MIMO je osigurati vidljivost i kontinuirani razvoj autentičnog glazbenog stvaralaštva u Hrvatskoj te doprinijeti izgradnji hrvatske glazbene scene koja uspješno prati europske trendove i prepoznata je i cijenjena kako u hrvatskom društvu tako i u svijetu.

Specifični ciljevi projekta:
- promovirati domaću kvalitetnu originalnu autorsku glazbu, koja nije dovoljno dostupna široj javnosti u RH
- poticati i podržati glazbeno stvaralaštvo domaćih autora, posebice mladih
- doprinijeti jačanju veza između vodećih medija i manje poznatih domaćih kvalitetnih glazbenika u svrhu upoznavanja šire javnosti s vlastitim kulturnim bogatstvom i raznolikošću glazbene scene u Hrvatskoj
- doprinijeti afirmaciji domaćih glazbenika na međunarodnoj glazbenoj sceni

Producenti: KREŠIMIR ZNIKA,VIBRA
BRANKO KOSTELNIK, MSU


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.