Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Sinead O'Donnell / Belfast

Performans, srijeda, 12. 6. 2013. u 21 sat, predvorje

Bez naslova

Izjava umjetnice

to / je / je / o / to / je / o / držati to / držati se za to / držati se zajedno / neko vrijeme / kroz vrijeme / polagano / brzo / slabašno / tiho / u djelovanju / držati se za nešto / što / što se može / ono se može / raspasti u djeliće / ali / to / to / nikad / čini se / ne umire

traje 30 minuta

Sinéad O’Donnell tijekom proteklih petnaestak godina radi performanse, instalacije, te radove povezane s prostorom i vremenom. Potječe iz Dublina, a živi u Belfastu. Sinéad je studirala kiparstvo na sveučilištu u Ulsteru, tekstil u Dublinu a performans i prakse povezane s radovima temeljim na vremenu na Umjetničkom koledžu Dartington, gdje je diplomirala 2003.

U svojim radovima propituje identitet, granice i prepreke u kontekstu teritorija i teritorijalnosti. Poduzima akcije i postavlja situacije koje govore o složenosti, proturječjima i sličnostima između medija i discipline, zadanosti i spontanosti, intuicije i metodologije, umjetnika i publike. U bilježenju svojih performansa služi se fotografijom, videom, tekstilom i kolažom. Njezini performansi često pobuđuju daljnji interes u suživotu drugih žena te sustavima srodnosti i identiteta.

Sinéad je prigrlila nomadizam jer putovanja proširuju njezinu kulturnu percepciju i utječu na njezinu umjetničku senzibilnost u pogledu vremena i prostora. Aktivna je na performerskoj sceni u Belfastu, surađuje s lokalnim organizacijama da bi potaknula umjetnost performansa i poduprla nove umjetnike u zajednici.

Noviji radovi predstavljeni su na: In Between Time, Bristol (2013), RITES, Singapur (2012), Mobius Performance Space, Boston, SAD (2012), Southbank Centre, London (2012), Golden Thread Gallery, Belfast (2012), Asiatopia, Tajland (2012), Festival Moja zemlja, Hrvatska (2012), Black Market International, Belfast (2012), National Review of Live Art, Glasgow (2010).

Sinéad O’Donnell je festivala Azijskog performansa Moja zemlja Štaglinec.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.