Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Program

Eurokaz i MSU, Dalibor Martinis uz ansambl Cantus: Svečana večera

performans, 1. 7. 2013. u 21 sat, Dvorana Gorgona

Svaki politički projekt zanima nas samo u onoj mjeri u kojoj izgrađuje našu svakodnevicu i potiče slobodnu životnu igru. Umjesto da gubimo vrijeme u analizama onog što ćemo našim članstvom u Europskoj Uniji dobiti, a što izgubiti, morali bismo se usredotočiti na ono što ona stvarno znači.

S crvenom zastavom Europske Unije pred očima, s Internacionalom u ušima i chablisom Fourchame 2006. na nepcu pokušajmo razriješiti dihotomiju dvaju pogleda na isti rEUvolucionarni cilj. S jedne strane to je stav koji bismo mogli sumirati ovako: samo rEUvolucija može donijeti pravi užitak i ispunjenje ali moramo biti askete da bismo ih dosegli. Oni drugi tvrde da jedino kroz predaju užicima i ispunjenje želja rEUvolucija uopće jest moguća.

Da vidimo što je na stolu! Odluka će pasti na licu mjesta, na dan našeg europskog rođenja. Do tada, primjenjivati ćemo Marxovu bespoštednu kritiku svega postojećeg, što je samo po sebi uzbudljivo jer, kako kaže Raoul Vanegeim: „Nudi nam se cijeli svijet užitaka, a izgubiti možemo samo dosadu.“

Živjeli!

MENU

Filet lososa u maslinovom ulju

Chablis Fourchaume 2006., William Fevre

Pureći svitak Paris u curry umaku

Teran 2007., Roxanich

Čokoladna krostata s bademima

Glengoyne 10 years

Ulaz na performans Dalibora Martinisa je besplatan ali se zbog ograničenog broja posjetitelja mjesto mora rezervirati na blagajni Eurokaza, Zagrebački plesni centar, Ilica 10, telefonom 099 218 2888 ili e-mailom eurokaz.blagajna@gmail.com

Ulaznice ćete podići na blagajni Muzeja neposredno prije predstave.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.