Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

POTPISAN UGOVOR PROJEKTA DIGITALIZACIJE NEZAVISNIH KINOPRIKAZIVAČA

Kino Metropolis u MSU dio je projekta.

Na konferenciji za medije, u organizaciji Hrvatskog audiovizualnog centra i Ministarstva kulture, održanoj danas u Muzeju Mimara javno je potpisan ugovor projekta Digitalizacije nezavisnih kinoprikazivača.

Digitalizacija nezavisnih kinoprikazivača dio je Nacionalnog programa audiovizualnog stvaralaštva 2010. - 2014. i strateški projekt koji su zajednički pokrenuli Hrvatski audiovizualni centar i Ministarstvo kulture uz podršku lokalnih gradskih uprava s ciljem osnaživanja nezavisnih kinoprikazivača te povećanja gledanosti europskih, hrvatskih i nezavisnih svjetskih naslova u kinima, kao i obogaćivanja raznolikosti kulturne ponude u gradovima i malim sredinama. Projekt financiran sredstvima Ministarstva kulture i gradova obuhvaća digitalizaciju 28 kina u 18 županija i 27 gradova te se njima nastoji unaprijediti, kako tehnološki tako i repertoarno, hrvatske nezavisne kinoprikazivače po čemu Hrvatska prednjači u Europi - zaključeno je na konferenciji za medije.

Jedno od kina koje je dio projekta stvaranja neovisne nacionalne mreže art-kina je i Kino Metropolis u MSU. Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu ističe se zbog jedne od najopremljenijih multimedijalnih dvorana u Hrvatskoj, ali i zbog bogatog filmskog programa redovito predstavljanog u poznatoj dvorani Gorgona. Također, MSU jedini je muzej uključen u projekt. Kroz projekt Digitalizacije nezavisnih kinoprikazivača dvorana Gorgona dobiva Digitalni kino projektor Barco DP2K-15C s objektivom, lampom i PC panelom, sučelje digitalnog zvuka Dolby CAT.790, digitalnog kino poslužitelja DOREMI IMB-2K-B-2K4-2TB te svu pripadajuću instalacijsku opremu.

Na konferenciji za medije sudjelovala je ministrica kulture Republike Hrvatske dr. sc. Andrea Zlatar Violić, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar, voditeljica projekta Digitalizacije nezavisnih kinoprikazivača Tina Hajon te predstavnici kinoprikazivača i gradova.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.