Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

KREATIVNA LIKOVNA RADIONICA: KAKO NASLIKATI ZBRAJANJE I ODUZIMANJE?

Mini-Šutej, od 15 do 17 sati

dob: od 6 do 11 godina

Možda ste mislili da zbrajanje i oduzimanje spada samo u školu i da sada kada ste na praznicima možete zaboraviti na matematiku. Ove ćemo vas subote pokušati razuvjeriti i iskoristiti vaše znanje zbrajanja i oduzimanja za stvaranje vaših likovnih radova. Zbrajat ćemo linije i oduzimat ćemo plohe! Pitate se kako…?! Na likovnoj radionici naučit ćemo kako se oblici stvaraju gomilanjem i zbrajanjem linija, te kako nastaju slike izrezivanjem umjesto crtanjem. Za stvoriti linije unutar okvira trebat će vam ravnalo. Ravnalo, kao i linije, morat ćete sami izraditi. Linije ćemo dodavati i zbrajati dok ne popunimo cijeli prostor okvira, a na slikama nećemo dodavati oblike već ćemo ih oduzimati jer i izrezivanjem možemo dobiti zanimljive kompozicije. Rezultat radionice nazvat ćemo „reciklirana matematička slika“.

Pribor i materijal su osigurani. Budite bez brige jer vam za ovaj matematički zadatak kalkulator i tablica množenja nam neće biti potrebni.

Voditeljica: Morana Matković, povjesničarka umjetnosti

Zbog ograničenog broja polaznika, obavezne su prijave na: eduakcija@msu.hr

Prijave su otvorene do petka 19.7.2013. u 16 sati.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.