Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica u sklopu programa Hrvatska volontira!

Kiša koja vas neće smočiti
subota, 21. 9. 2013, od 15 do 17 sati
Prostor izložbe Mini-Šutej, 1. kat

Premda nam kiša ponekad ide na živce, znamo da je ona itekako važna. Bez nje cvijeće ne bi raslo, trava ne bi bila zelena, rijeke bi presušile... Naravno, svi pamtimo neočekivane pljuskove, koji nam pružaju osvježenje tijekom vrućih ljetnih dana. Za kišnih su dana nastala brojna umjetnička djela, a pojedinim umjetnicima upravo je kiša bila nadahnućem.
Kad pogledamo „Kišu“ Miroslava Šuteja, zapanjit ćemo se s koliko je mašte i „trodimenzionalnih predmeta“ dočarao rominjanje kiše! Njegove su kišne kapi šarene, a podno njih raste još šarenije cvijeće. A najbolje od svega je to što možemo ući u Šutejevu „Kišu“, dodirivati je i zrcaliti se u njoj, a ne smočiti se.
Prije nego je izradio ambijent „Kiša“, Šutej je napravio brojne skice. Pokušat ćemo i mi izraditi skice za našu kišu, a naučit ćemo i što je to ambijent u suvremenoj umjetnosti. Ako nam se posreći i ruke budu jako spretne, napravit ćemo svoj ambijentalni prikaz kiše.
Uz kišu se najčešće veže tmurno vrijeme, a mi svečano obećajemo da će na našoj radionici biti vedro (s tek ponekim oblačkom).
U radionicu će biti uključene i osobe s intelektualnim teškoćama, stićenici Udruge Ozana.

Voditeljica: Kosjenka Laszlo Klemar, povjesničarka umjetnosti
Volonterke: Ana Majstorović, Marija Damjanović
ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr
Prijave su otvorene do petka 20. 9. 2013.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.