Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kampanja „Hrvatska volontira“

Svatko može biti SUPERHEROJ! 21. rujna 2013.

Hrvatska mreža volonterskih centara (HMVC) organizira kampanju „Hrvatska Volontira!“ kojom se želi ukazati na važnost volontiranja u razvoju demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se to cijeni. Kampanjom poručujemo da u ulozi volontera svatko može biti superheroj, jer čak i mali doprinos volontera može učiniti herojem u zajednici i za onoga kome pomaže. Stoga će 21. rujna 2013. mnogo pojedinaca i organizacija kroz različite društveno korisne akcije promovirati volontiranje u svojim zajednicama (više nawww.volontiram-hrvatska). Kampanja se simbolično održava na Međunarodni dan mira jer je mir vrijednost koja za Hrvatsku ima posebno značenje i u čiju su promociju i zagovaranje uključeni brojni volonteri.

Volonterski centar Zagreb (www.vcz.hr) poziva sve građane da se uključe u edukacijske radionice u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) ibrojne akcije koje se organiziraju taj dan.

Radionice će biti sljedeće: 1) Kreativna i inovativna radionica o volontiranju 2) Radionica Statusa M - Budi muško!, 3) Radionica Crvenog križa – pokazne vježbe prve pomoći, 4) Osnove španjolskog kroz pjesme, igre i maštovite recepte!, 5) Orijentalni ples za sve! 6) Djeco, Pričalice vas vode na bajkovito putovanje,
7) Radionica izrade papirnatih aviona. Pročitajte više.

Akcijom „Uklonimo govor mržnje“ ponovno ćemo se potruditi učiniti Zagreb bar na kratko ljepšim mjestom za život i to na način da mijenjanjem nekoliko slova na pročeljima zgrada, zidova, ulica govor mržnje preoblikujemo u govor mira i pozitive. Pročitajte više.

U cijelodnevnoj akciji u Domu za odgoj djece i mladeži Zagreb (Župančićeva 14), volonteri će, zajedno s korisnicima doma, bojati zidove i uređivati dvorište Doma.

Završna proslava kampanjeće se održati 21. 9. u 19 sati u MSU uz međunarodnu multimedijalnu umjetničku instalaciju PaperPlaneProject (www.paperplaneproject.org). Pročitajte detaljni program proslavei pridružite nam se u volontiranju, druženju i dobroj glazbi.

Cijeli program možete preuzeti ovdje:


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.