Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

PaperPlaneProject – putovanje papirnatog aviona za mir i suradnju

Završnica kampanje Hrvatska volontira, 21. 9. 2013, od 16 do 24

Udruga Kulturama iz Zagreba, u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti, kao jedan od partnera u obilježavanju Međunarodnog dana mira 21. rujna 2013, organizira PaperPlaneProject, jedinstveni globalni umjetnički projekt koji se održava u sedam zemalja istovremeno.

PaperPlaneProject kreativna je mirovna inicijativa s ciljem povezivanja umjetnika, mislilaca i znanstvenika te razvoja suradnje diljem svijeta. Inicijativa podsjeća na lako povezivanje ljudi i kreativne energije u doba globalizacije, bez obzira na različitosti i udaljenosti.


Ta multimedijalna umjetnička instalacija pratit će papirnati avion bačen u Portlandu, SAD, na njegovu virtualnom i simboličnom putovanju oko Zemlje i u svemir, putujući kroz SAD, Veliku Britaniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Izrael i Južnoafričku Republiku do međunarodne svemirske postaje ISS.
Uz live video prijenos iz svih zemalja sudionica PaperPlaneProjecta te rijetku priliku video prijenosa pogleda na planet Zemlju s međunarodne svemirske postaje (ISS), zagrebačku publiku očekuje - od 16 do 24 sata na platou Muzeja suvremene umjetnosti - i zanimljiv koncertni program te kreativne radionice za djecu i odrasle.

Međunarodni dan mira uz PaperPlaneProject povezao je završnicu kampanje Hrvatska volontira, Volonterski centar Zagreb, udrugu Kulturama i MSU.

Više o projektu možete pročitati i na stranicama www.paperplaneproject.org i www.udruga.kulturama.hr Dodatne informacije na info@kulturama.hr ili 0914441027.

Urednici: Matija Zmazek i Krešmir Znika – Kulturama
mr.sc. Branko Kostelnik, Muzej suvremene umjetnostiUpozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.