Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativne radionice „Idemo na Vrhovec“

subota, 26.10.2013 od 11 do 13 sati

Ove jeseni u Zbirci Richter započeli smo s novim ciklusom kreativnih radionica koje se bave sinteznim pristupom umjetničkim granama i primijenjenoj umjetnosti, kroz likovno oblikovanje predmeta koji čine naš životni prostor ljepšim. Kako povezati slikarstvo, skulpturu i oblikovanje različitih predmeta, istražit ćemo i ove subote u radionici koja slijedi.

U subotu 26.10.2013. bavit ćemo se likovnim oblikovanjem neobičnih stolova. Inspiraciju za oblikovanje potražit ćemo i u umjetničkim radovima Vjenceslava Richtera, u ciklusima sistemskih grafika i skulptura. Naučit ćemo što znači pojam sistemsko i gdje se sve pojavljuje u djelima Vjenceslava Richtera.

Započeti ćemo s izradom idejnih skica/crteža s olovkama u boji, prema kojima ćemo izraditi male makete zamišljenih stolova. U izradi maketa koristit ćemo razne materijale: kartone raznih debljina i tekstura, prozirne folije, limove, drvene oblike različitih veličina (uglavnom geometrijskog oblika), drvofix, itd. Materijale i tehnike ćemo kombinirati i koristit ćemo maštu i kreativnost. Pozivamo i roditelje da se priključe.

Radionica je namijenjena djeci školskog uzrasta, od 6 do 14 godina

Radionicu vodi Ksenija Filipović, akademska slikarica i kustosica.

OBAVEZNO najaviti sudjelovanje do petka 25. 10. 2013. na broj 01 60 52 700 ili radionice.richter@msu.hr

Sudjelovanje u radionici je besplatno, a materijal osiguran.

KAKO DOĆI: Tramvaj broj 6 ili 11, smjer Črnomerec, tramvajska stanica kod Knjižnice i Galerije Vladimir Nazor, kratka šetnja uz Mandaličinu ulicu ili autobus 129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, viša kustosica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01 60 52 710


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.