Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: Antimoda

Prostor izložbe Mini-Šutej, 1. kat

15:00-17:00 sati

Mogu li se geometrijski oblici poput trokuta, kvadrata ili kruga pretvoriti u haljinu, kaput, hlače? Naravno da mogu.

Jeste li znali da se Šutej okušao i kao crtač odjeće? Točnije: anti-odjeće, koju bi bilo teško odjenuti. I sam umjetnik bio je veliki zaljubljenik u modu i kao mladić često je šivao vlastite odjevne predmete.

Tijekom svog boravka u Parizu šezdesetih godina prošlog stoljeća Šutej je imao priliku vidjeti svjetski poznate dizajnere čiji su radovi bili temeljeni na geometrijskim oblicima. Neobični modeli pobudili su Šutejevu maštu, a kako se i sam volio izražavati trokutima, kvadratima i pravokutnicima, nije čudo što ih je primijenio i u svojim skicama Antimode.

Na "Retrospektivi" Miroslava Šuteja uočit ćemo vezu između njegovih slika, grafika i skulptura i neobičnih skica odjeće i figura koje tu odjeću nose. Saznat ćemo zašto se Šutejevi crteži nazivaju Antimoda, a pokušat ćemo i sami osmisliti i nacrtati neke otkačene modne kombinacije, kakve se ne mogu vidjeti ni na cesti ni na modnim pistama, ali se zato mogu izložiti u muzeju!.

Dob djece: 7 do 13 godina

Materijal i pribor su osigurani.

Voditeljica: Irena Borić, povjesničarka umjetnosti

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr

Prijave su otvorene do četvrtka, 31.11. 2013.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.