Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: Brojke i slova

Školica, 16.11.2013., od 15 do 17 sati

dob djece: od 6 do 11 godina

Sigurno ste čuli za uzrečicu „jedna slika vrijedi tisuću riječi“. No, može li se od tisuću riječi napraviti slika? A što je s brojevima, mogu li i oni tvoriti sliku? Odgovor na oba pitanja je potvrdan. Slovima i brojevima možemo naslikati sve što nas okružuje - ljude, životinje, stvari, sunce, mjesec, biljke...Ispisujući slike slovima, možemo im i pridodati dodatno, skriveno značenje, ovisno o tome nižemo li slova smisleno ili besmisleno.

Kako izgledaju slike od brojki i slova saznat ćemo u stalnom postavu Muzeja. U njemu ćemo pronaći sliku slovima, koja je posebna i po tome što je nastala uz pomoć kompjutera i to, sada već davne, 1968. godine. Znate li da su kompjuteri tada bili veći od ormara?! Također ćemo saznati i kako izgleda autoportret brojevima, a potom ćemo se i sami okušati u ispisivanju slika, zbrajanju i oduzimanju ploha.

Materijal i pribor su osigurani.

Voditeljica: Kosjenka Laszlo Klemar, povjesničarka umjetnosti

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr

Prijave su otvorene do petka 15.11.2013.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.