Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Uspješno održana kustoska radionica

Dokumentiranje suvremene umjetnosti: Arhiv Ivana Picelja i Arhiv Tomislava Gotovca.

Kustoska radionica Dokumentiranje suvremene umjetnosti održana u MSU u četvrtak, 21. 11. 2013., fokusirala se na primjere organizacije i obrade arhiva dvojice iznimno značajnih umjetnika: Ivana Picelja i Tomislava Gotovca. Radionica je bila vrlo dobro posjećena, 45 sudionika, većinom kustosa i dokumentarista muzejsko-galerijskih i arhivskih ustanova, te studenata Filozofskog fakulteta, kroz predavanja i powerpoint prezentacije stekli su uvid u sadržaje arhiva, stručnu obradu i čuvanje građe, njezino evidentiranje i digitalizaciju.

Radionica je ukazala na važnost arhivske građe u istraživanju i interpretiranju suvremene umjetnosti i opusa umjetnika, te potrebu da se ona učini dostupnom korisnicima. Poseban interes sudionici radionice pokazali su za predstavljeni projekt elektronskog arhiviranja Tomislav Gotovac Ensembles, koji Institut Tomislav Gotovac razvija u suradnji s muzejom M HKA iz Antwerpena.

Nakon predavanja, sudionici su posjetili Arhiv Ivana Picelja koji se čuva u MSU i priprema za otvaranje 2014., te Arhiv Tomislava Gotovca smješten u umjetnikovom stanu u Krajiškoj 29 (posjeti mogući uz prethodnu najavu).

DEPLIJAN KUSTOSKE RADIONICE


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.